Op de luchthaven

Airport Medical Services

Schiphol, vertrekhal 2

Met een Eerste Hulppost, Travel Clinic en apotheek biedt onze dochteronderneming Airport Medical Services hoogwaardige medische zorg aan passagiers, werknemers en bezoekers op Schiphol. Een betrokken team van artsen, verpleegkundigen, ambulanceverpleegkundigen en stafmedewerkers zorgt voor snelle, persoonlijke en adequate medische dienstverlening; 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Last-minute vaccineren

Voor veel landen heeft u vaccinaties nodig. 7 dagen per week kunt u bij onze Travel Clinics op afspraak terecht.

Ambulance

Onze ambulancedienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week oproepbaar bij een ongeval of levensbedreigende situatie. Zij speelt ook een essentiële rol in de calamiteitenregeling van de luchthaven in samenwerking met veiligheidsregio Kennemerland.

Apotheek 24/7

Voor al uw (last-minute of reguliere) medicatie kunt u bij onze apotheek terecht op Schiphol-Centrum boven vertrekhal 2.

Eerste Hulp

Op de luchthaven Schiphol is Airport Medical Services verantwoordelijk voor het verzorgen van Eerste Hulp aan bezoekers, werknemers en passagiers van de luchthaven.

Malariatabletten

Als u naar een ver land reist, heeft u de kans om gestoken te worden door een besmette mug. Uw medicatie tegen malaria haalt u bij onze apotheek op Schiphol-Centrum.

Repatriëring

Airport Medical Services werkt nauw samen met de alarmcentrales in Nederland. Mocht een werknemer in het buitenland ziek worden en gerepatrieerd moeten worden per vliegtuig, overleggen onze artsen en verpleegkundigen om de reis verantwoord te laten verlopen. Mocht het noodzakelijk zijn dan begeleiden onze artsen en verpleegkundigen de repatriëring om de patiënt tijdens zijn of haar reis te voorzien van medische ondersteuning.