Apotheek op Schiphol

Apotheek

Iedereen kan terecht bij de apotheek van Airport Medical Services. Wij hebben een openbare apotheek op de luchthaven naast de Eerste Hulp en huisartsenpost. Het assortiment is specifiek afgestemd op reizigers met een ruim assortiment aan drogisterij-artikelen en geneesmiddelen op recept verkrijgbaar. De apotheek declareert de kosten van de (meeste) receptplichtige geneesmiddelen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar.

Openingstijden en assortiment

De apotheek bevindt zich in vertrekhal 2 op Schiphol-Centrum en is net als onze gehele medische dienstverlening 24 uur per dag geopend , dus ook voor spoedgevallen.

Als u bij een van onze huisartsen bent geweest voor een consult kunt u de medicijnen die u nodig heeft direct bij ons ophalen.

Indien u niet bij een van onze huisartsen bent geweest voor een consult maar de medicijnen die u nodig heeft wilt ophalen, kunt u het recept langs brengen of e-mailen naar: apotheek@airportmedicalservices.com.

Wij leveren in de meeste situaties dezelfde dag aan u de medicatie uit. Heeft u nog geen recept maar denkt u wel medicijnen nodig te hebben dan kunt u altijd eerst langs onze huisarts om e.e.a. te bespreken.

Naast medicijnen op recept heeft de apotheek geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn. In het assortiment zitten o.a. pijnstillers en middelen tegen verkoudheid, allergie en insectenbeten. Kortom een assortiment dat is afgestemd op onze reizende klanten. Bhv’ers kunnen EHBO-artikelen via het bestelformulier aanvragen.

Uw medicijnen snel en makkelijk beschikbaar op de luchthaven

U kunt op de luchthaven snel en eenvoudig beschikken over medicijnen, ook na behandeling op de Eerste Hulp. Zorg er wel voor dat u tijdig de recepten aanlevert. Zo nodig kunt u kort voor vertrek uw medicijnen ophalen of aanvullen. Dat draagt ertoe bij dat reizigers goed beschermd op reis gaan.

Medicatie mee op reis

Bent u van plan medicatie mee op reis te nemen? Dan adviseren wij u om uw medicatie (indien mogelijk) in uw handbagage, in de originele verpakkingen mee te nemen. Neemt u ook altijd een Engelstalig medicatiepaspoort van uw apotheek mee op reis. Hiermee kunt u in het buitenland altijd duidelijk maken welke medicatie u precies gebruikt. Indien u van plan bent medicatie mee te nemen, die onder de opiatenwetgeving vallen, dan adviseren wij u de website van de Rijksoverheid te raadplegen.

Alle apotheekgegevens op een rij

  • Locatie: vertrekhal 2, Schiphol-Centrum.
  • Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 08.30 – 17.00 uur (noodmedicatie 24 uur p/d, 7 dagen p/w).
  • Telefoon: (020) 648 14 50.
  • Fax: (020) 649 98 06.
  • E-mail: apotheek@airportmedicalservices.com.