Apotheek op Schiphol

Apotheek

Medicijnen vergeten? Last minute nog medicijnen nodig?
Je kan 24 uur per dag terecht bij de apotheek van Airport Medical Services.

Openingstijden en assortiment

Wij hebben een openbare apotheek bij de Eerste Hulp en huisartsenpost in vertrekhal 2 op Luchthaven Schiphol. De apotheek is net als onze gehele medische dienstverlening 24 uur per dag geopend.

Naast medicijnen op recept heeft de apotheek geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn. In het assortiment zitten o.a. pijnstillers en middelen tegen verkoudheid, allergie en insectenbeten. Kortom, een assortiment dat is afgestemd op reizigers en werkenden op Schiphol.

Uw medicijnen snel en makkelijk beschikbaar op Schiphol

  • Bestel eenvoudig online uw medicatie, anticonceptiepil of EHBO-artikelen. Ook voor herhaalrecepten. De medicatie staat de volgende werkdag na 11.00 uur voor u klaar.
  • Bent u bij een van onze huisartsen geweest voor een consult, dan kunt u de medicijnen die u nodig heeft direct bij ons ophalen.
  • Heeft u nog geen recept maar denkt u wel medicijnen nodig te hebben, dan kunt u altijd eerst langs onze huisarts om het te bespreken.
  • Bent u niet bij een van onze huisartsen geweest en u wilt de medicijnen die u nodig heeft bij ons ophalen, dan kunt u het recept langsbrengen of eenvoudig online bestellen.

De apotheek declareert de kosten van de (meeste) receptplichtige geneesmiddelen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar.

U kunt op de luchthaven snel en eenvoudig beschikken over medicijnen, ook na behandeling op de Eerste Hulp. Zorg er wel voor dat u tijdig de recepten aanlevert. Zonodig kunt u kort voor vertrek uw medicijnen ophalen of aanvullen. Zo gaat u altijd goed beschermd op reis.

Medicatie mee op reis

Bent u van plan medicatie mee op reis te nemen? Dan adviseren wij u om uw medicatie (indien mogelijk) in uw handbagage, in de originele verpakkingen mee te nemen. Neemt u ook altijd een Engelstalig medicatiepaspoort van uw apotheek mee op reis. Hiermee kunt u in het buitenland altijd duidelijk maken welke medicatie u precies gebruikt. Indien u van plan bent medicatie mee te nemen, die onder de opiatenwetgeving vallen, dan adviseren wij u de website van het CAK te raadplegen.

Alle apotheekgegevens op een rij