Eerste Hulp & huisartsenzorg

Eerste Hulp

Airport Medical Services verzorgt 24 uur per dag, 7 dagen per week de medische hulp aan passagiers, werknemers en bezoekers op de luchthaven. Een team van artsen, verpleegkundigen en ambulanceverpleegkundigen staat klaar en biedt een uitgebreid pakket aan medische dienstverlening.

Van een consult tot kleine chirurgische ingreep

Airport Medical Services bevindt zich in Vertrekhal 2 op Schiphol en op het Stationsplein N-O te Schiphol-Oost. De Eerste hulp & huisartsenzorg is niet alleen bereikbaar en beschikbaar voor medewerkers, maar ook voor passagiers en bezoekers van de luchthaven Schiphol. Er werken (huis)artsen en verpleegkundigen, gespecialiseerd in reizen en gezondheid. Zij kunnen u dus uitstekend adviseren of u ‘fit-to-fly’ bent of dat er mogelijk nog extra maatregelen genomen zouden moeten worden voordat u op reis gaat.

In onze kliniek kunt u voor verschillende diensten terecht, variërend van een consult bij een verkoudheid tot kleine chirurgische ingrepen, zoals het verwijderen van hechtingen. De kliniek hanteert het zogenaamde walk-in concept: een afspraak maken is dus niet nodig. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week binnenlopen. De kosten van het consult, de behandeling en eventuele medicijnen kunnen voor in Nederland verzekerde klanten bij de ziektekostenverzekering ingediend worden. Als u medicatie krijgt voorgeschreven, kunt u deze direct bij de apotheek van Airport Medical Services ophalen.

Gezondheid en veiligheid op de luchthaven

Dankzij de Eerste hulp & huisartsenzorg beschikken medewerkers, passagiers en bezoekers van de luchthaven over eerste hulp en medische zorg op Schiphol. Daarmee vergroot deze dienst de gezondheid en veiligheid op de luchthaven.

Eerste hulp op de Noordzee

De medische staf van Airport Medical Services zorgt 24/7 voor de medische back up van de bemanning, die op boorplatforms in de Noordzee werken. In de rol van huisarts geven zij advies en zorgen zij voor voldoende en goede medische equipment op het platform. De bemanning kan in geval van nood rekenen op medische begeleiding naar het vasteland. De ambulanceverpleegkundigen van Airport Medical Services verzorgen de medische begeleiding naar het ziekenhuis aan wal.