Coronatesten met klachten

Veelgestelde vragen voor medewerkers met klachten

Hieronder vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over coronatesten bij medewerkers met klachten.

Voor wie?

Alle medewerkers van KLM die werken in de operationele functies en die niet thuis kunnen werken komen in aanmerking voor de test. Medewerkers van KLM Cargo hebben vooraf toestemming nodig van hun leidinggevende.

Wij testen uitsluitend personen MET gezondheidsklachten of symptomen van COVID-19. Heb je geen klachten zoals koorts, hoesten, keelpijn of neusverkoudheid? Dan heeft het geen zin om een test te doen.

Ook medewerkers in niet-operationele functie of die hun werk vanuit huis kunnen doen komen niet in aanmerking voor de test. Bij klachten kunnen zij via de GGD getest worden.

Nee, wij testen alleen medewerkers van KLM.

Uitleg over de PCR-test

PCR is de afkorting van ‘polymerase chain reaction‘ Bij een COVID-19 PCR-test wordt bekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus- of keelholte zit. Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Dit wordt verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op aanwezigheid van het virus. Wij verzorgen deze test en zorgen dat de uitslag na 10 uur, maar uiterlijk binnen 32 uur beschikbaar is. Je ontvangt de uitslag per email. Een negatieve uitslag betekent dat je geen drager van het COVID-19 virus bent. Een positieve test betekent dat je positief getest bent op COVID-19. In het geval van een positieve testuitslag zijn wij verplicht dit te melden bij de GGD.

Afspraak maken

KLM Cargo medewerkers gaan hiervoor naar hun leidinggevende. Als je tot één van de kritische functies behoort dan stelt je leidinggevende een link beschikbaar waarmee je online je afspraak kunt maken. Je kunt een afspraak maken via deze link.

Wil je de afspraak wijzigen of annuleren? Gebruik de toegestuurde link uit je bevestigingsmail.

De test vindt plaats op de parkeerplaats links naast gebouw 133 op Schiphol-Oost. Volg de borden ‘medewerkers met klachten’.

Het is mogelijk om elke dag van de week de testen af te nemen (dus ook in de weekenden). De testen worden tussen 9 en 11 uur ‘s ochtends uitgevoerd zodat het resultaat snel bij je terug kan zijn.

Kosten PCR-test

Als KLM-medewerker betaal je niets voor de test.

Bij de GGD kun je (gratis) terecht als je valt onder het Nederlandse testbeleid en klachten hebt. Wij gebruiken dezelfde gevalideerde test. De beschikbaarheid van de test en snelheid waarmee de uitslag bekend is is sneller dan bij de GGD.

Het testresultaat

De uitslag van de test is in het Nederlands.

De testuitslag geeft geen garantie:

  • Het kan zijn dat je nog in de incubatietijd zit en het virus nog niet aangetoond kan worden,
  • óf je wordt besmet in de periode tussen de testafname en je reis. Er is geen bewezen geldigheid te verbinden aan de uitslag.

Je ontvangt de uitslag van de COVID-19 PCR-test per email gemiddeld na 10 uur. Maar maximaal na 32 uur (ook in het weekend).

Als je positief getest wordt dan zijn wij wettelijk verplicht dit te melden bij de GGD. De GGD zal vervolgens contact met je opnemen en uitleggen wat de richtlijnen zijn. Klik hier voor meer informatie. Ook kun je bellen met de Helpdesk Ondersteuning Contactonderzoek op 020 244 525 7. Dit kan elke dag (ook in het weekend) van 9.00 uur tot 17.00 uur. Deze helpdesk is speciaal ingericht voor KLM medewerkers.