De griepprik 2020/2021 is niet meer beschikbaar bij KLM Health Services. Je kunt geen afspraak meer maken voor deze vaccinatie.

Griepprik of griepvaccinatie

De griepprik voor bedrijven

Bescherm je collega’s tegen de griep en voorkom uitval. De griepvaccinatie of griepprik kan het ziekteverzuim verlagen, de inzetbaarheid verhogen en veel onrust voorkomen. De COVID-19 pandemie zorgt ervoor dat deze effecten dit jaar nog relevanter zijn dan voorgaande jaren.

 

Voor wie is de griepvaccinatie?

Iedereen die griep wil voorkomen is welkom bij de Travel Clinics van KLM Health Services voor een griepvaccinatie. Risicogroepen (zoals senioren en mensen met een medische indicatie) krijgen via de huisarts een oproep. Zie ook de richtlijnen van het RIVM.

 

Griepvaccinatie tijdens de COVID-19 pandemie

Het is onduidelijk hoe de COVID-19 pandemie zich zal ontwikkelen tijdens het komende griepseizoen. Ook is nog niet zeker wanneer een vaccin tegen COVID-19 beschikbaar is. Het is daarom niet in te schatten hoe groot de impact van het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt dit najaar en komend voorjaar zal zijn. Landen kunnen bijvoorbeeld weer strengere maatregelen afkondigen, waardoor het hebben van griepachtige klachten een nog groter probleem wordt voor reizigers. De griepprik biedt bescherming tegen griep. Het beschermt niet tegen andere virussen, zoals het nieuwe coronavirus.

 

Daarom adviseren wij de griepvaccinatie:

Minder verzuim

De impact van griepachtige klachten op ziekteverzuim en inzetbaarheid door de aanwezigheid van het COVID-19 virus is groter geworden. Waar medewerkers met lichte griepklachten eerst gewoon door konden werken, zijn deze klachten nu vanwege een mogelijke COVID-19 besmetting al genoeg reden om medewerkers van het werk te weren totdat een COVID-19 test negatief is. Een griepvaccinatie kan voorkomen dat medewerkers klachten ontwikkelen die veroorzaakt worden door een griepvirus, maar doen denken aan een COVID-19 infectie.

Minder onrust

Griepachtige klachten in het licht van de COVID-19 pandemie zorgen voor onrust bij collega’s, managers en klanten. Het voorkómen van deze klachten door een griepvaccinatie zorgt voor minder situaties waarin deze onrust ontstaat.

Zorgelozer reizen

Reis je veel? Een griepvaccinatie verkleint de kans op griepachtige klachten tijdens de reis of op bestemming. Veranderende maatregelen in een land kunnen bovendien leiden tot verscherpte isolatiemaatregelen op de bestemming en problemen met de terugkeer.

 

Wanneer de griepprik?

Laat je vaccineren tegen de griep tussen half oktober en half november. De griep komt namelijk in Nederland hoofdzakelijk voor tussen december en maart en nadat je de injectie hebt gekregen duurt het circa twee weken voordat je lichaam voldoende afweerstoffen heeft aangemaakt. Krijg je de griepprik dus uiterlijk half november dan ben je op tijd voor de decembermaand.

 

Vorig jaar de prik gehad? Dit jaar weer!

De griepprik van het huidige jaar beschermt vaak tegen (deels) andere griepvirussen dan die van vorig jaar. Heb je vorig jaar de griepprik gekregen, dan heeft je lichaam daar antistoffen tegen gemaakt. De virussen die dit jaar circuleren zijn echter anders opgebouwd waardoor je een nieuwe bescherming nodig hebt. De prik biedt bovendien maar ongeveer een half jaar bescherming.

 

Afspraak maken

Het is helaas niet meer mogelijk een afspraak te maken voor de griepvaccinatie van het seizoen 2020/2021. Deze is niet meer beschikbaar.

 

Wat kost de griepprik?

Kom je alleen voor de griepprik? Dan kost de vaccinatie inclusief consultkosten € 30,90. Lees meer over onze tarieven. Heb je een aanvullende verzekering? Dan kun je deze kosten vaak declareren. Vraag het na bij je ziektekostenverzekering.

 

De belangrijkste informatie over de griepprik op een rij:

  • De griepprik verkleint de kans op griep.
  • Je kunt de griepprik het beste halen tussen half oktober en half november.
  • Griep is niet hetzelfde als een zware verkoudheid.
  • De griepprik biedt ongeveer een half jaar bescherming.
  • Elk jaar zijn er andere griepvirussen actief. Daarom is de samenstelling van de griepprik ook elk jaar anders.
  • Krijg je toch de griep, dan verloopt deze minder heftig en ben je eerder beter.
  • De griepvaccinatie is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

 

De griepvaccinatie voor bedrijven

KLM Health Services vaccineert je medewerkers op afspraak in een van de Travel Clinics of komt op locatie vaccineren. Dit scheelt reis- en arbeidstijd. Wil je meer informatie over de griepprik voor bedrijven? Bel 020 649 0669 of mail naar travelclinic@klm.com.

Factsheet griepprik