Griepprik

griepprik
Griep (influenza) is een infectie aan de luchtwegen die wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Met een tijdige griepprik bent u een jaar lang beter beschermd tegen de griep en verlaagt u de kans dat u ziek thuis blijft. Krijgt u toch de griep, dan verloopt deze minder heftig en bent u eerder beter.

Voor wie is de griepprik?

Iedereen die griep wil voorkomen is welkom bij de Travel Clinic van KLM Health Services voor een griepvaccinatie. Behoort u tot een risicogroep? Dan informeert uw huisarts u over de griepprik.

Wanneer?

U kunt op elk gewenst tijdstip, bij voorkeur tussen half oktober en november, een griepprik halen bij een van onze Travel Clinics. Voorkom onnodig wachten, maak een afspraak.

Wat kost de griepprik?

U betaalt per griepvaccinatie € 25,- inclusief consultkosten.

Wat zijn de verschijnselen?

Bij griep voelt u zich binnen een paar uur erg ziek worden. De symptomen zijn: hoofdpijn, spierpijn, koude rillingen, hoesten en hoge koorts. Voelt u zich niet lekker? Dan hoeft u niet direct de griep te hebben. Verkoudheid en buikgriep worden namelijk door andere virussen dan het influenzavirus veroorzaakt. De belangrijkste informatie over de griepprik op een rij:

  • De griepprik verkleint de kans dat u griep krijgt.
  • U kunt de griepprik het beste halen tussen half oktober en half november.
  • Griep is niet hetzelfde als een zware verkoudheid.
  • De griepprik biedt ongeveer een half jaar bescherming.
  • Elk jaar zijn er andere griepvirussen actief. Daarom is de samenstelling van de griepprik ook elk jaar anders.
  • Elk jaar is een nieuwe griepprik nodig om zo goed mogelijk beschermd te zijn.
  • Van de griepprik kunt u géén griep krijgen.

De griepprik in uw bedrijf

Wilt u uw medewerkers beschermen tegen de griep en daarmee uitval vanwege de griep voorkomen? KLM Health Services biedt bedrijven de mogelijkheid om op locatie te komen vaccineren. Dit scheelt reis- en arbeidstijd. Voor het vaccineren van uw medewerkers op locatie maken wij graag een offerte op maat voor u. Wenst u meer informatie over de griepprik? Of wilt u uw medewerkers op locatie laten inenten tegen de griep? Bel (020) 649 52 78 of mail naar travelclinic@klm.com.