Griepprik

griepprik
Griep (influenza) is een infectie aan de luchtwegen die wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Met een tijdige griepprik bent u een jaar lang beter beschermd tegen de griep en verlaagt u de kans dat u ziek thuis blijft. Krijgt u toch de griep, dan verloopt deze minder heftig en bent u eerder beter.

Voor wie is de griepprik?

Iedereen die de griep niet wil krijgen, is welkom bij de Travel Clinic van KLM Health Services voor een griepvaccinatie. Behoort u tot een risicogroep? Dan informeert uw huisarts u over de griepprik. De griepprik is extra belangrijk als u onregelmatige diensten draait.

Wanneer?

U kunt op elk gewenst tijdstip een griepprik halen bij een van onze vestigingen. Maak hiervoor een afspraak online of bel 0900 109 109 6 (€ 1,00 per gesprek).

Wat kost de griepprik?

U betaalt per griepvaccinatie € 24,95 inclusief consultkosten.

Wat zijn de verschijnselen?

Bij griep voelt u zich binnen een paar uur erg ziek worden. De symptomen zijn: hoofdpijn, spierpijn, koude rillingen, hoesten en hoge koorts. Voelt u zich niet lekker? Dan hoeft u niet direct de griep te hebben. Verkoudheid en buikgriep worden namelijk door andere virussen dan het influenzavirus veroorzaakt. De belangrijkste informatie over de griepprik op een rij:

  • De griepprik verkleint de kans dat u griep krijgt.
  • U kunt de griepprik het beste halen tussen half oktober en half november.
  • Griep is niet hetzelfde als een zware verkoudheid.
  • De griepprik biedt ongeveer een half jaar bescherming.
  • Elk jaar zijn er andere griepvirussen actief. Daarom is de samenstelling van de griepprik ook elk jaar anders.
  • Elk jaar is een nieuwe griepprik nodig om zo goed mogelijk beschermd te zijn.
  • Van de griepprik kunt u géén griep krijgen.

De griepprik in uw bedrijf

Wilt u uw medewerkers beschermen tegen de griep en daarmee uitval vanwege de griep voorkomen? KLM Health Services biedt bedrijven de mogelijkheid om op locatie te komen vaccineren. Dit scheelt reis- en arbeidstijd. Voor het vaccineren van uw medewerkers op locatie maken wij graag een offerte op maat voor u. Wenst u meer informatie over de griepprik? Of wilt u uw medewerkers op locatie laten inenten tegen de griep? Stuur dan een e-mail naar travelclinic@klm.com. U kunt ons ook bellen op telefoonnummer (020) 649 52 78.