Griepprik

Voor wie is de griepprik?

Iedereen die griep wil voorkomen is welkom bij de Travel Clinic van KLM Health Services voor een griepvaccinatie.

Risicogroepen (zoals senioren en mensen met een medische indicatie) krijgen een uitnodiging via de huisarts voor de jaarlijkse griepprik. Met een tijdige griepprik ben je een seizoen lang beter beschermd tegen de griep en verlaag je de kans op ziek zijn. Krijg je toch de griep, dan verloopt deze minder heftig en ben je eerder beter. Zie ook de richtlijnen van het RIVM.

Wanneer?

Het advies is om je te laten vaccineren tegen de griepprik tussen half oktober en half november. De griep komt namelijk hoofdzakelijk voor tussen december en maart en nadat je de injectie hebt gekregen duurt het circa twee weken voordat je lichaam voldoende afweerstoffen heeft aangemaakt. Je kunt op elk gewenst tijdstip, bij voorkeur tussen half oktober en november, een griepprik halen bij een van onze Travel Clinics. Voorkom onnodig wachten, maak een afspraak.

Wat kost de griepprik?

Kom je alleen voor de griepprik? Dan kost de griepprik inclusief consultkosten € 29,95. Lees meer over onze tarieven. Heb je een aanvullende verzekering? Dan kun je deze kosten vaak declareren. Vraag het na bij je ziektekostenverzekering.

De belangrijkste informatie over de griepprik op een rij:

  • De griepprik verkleint de kans op griep.
  • Je kunt de griepprik het beste halen tussen half oktober en half november.
  • Griep is niet hetzelfde als een zware verkoudheid.
  • De griepprik biedt ongeveer een half jaar bescherming.
  • Elk jaar zijn er andere griepvirussen actief. Daarom is de samenstelling van de griepprik ook elk jaar anders.
  • Elk jaar is een nieuwe griepprik nodig om zo goed mogelijk beschermd te zijn.
  • Van de griepprik kun je géén griep krijgen.

De griepprik voor bedrijven

Bescherm je medewerkers tegen de griep en voorkom daarmee uitval. KLM Health Services vaccineert medewerkers op afspraak in een van de Travel Clinics of komt op locatie vaccineren. Dit scheelt reis- en arbeidstijd. Wil je meer informatie over de griepprik voor bedrijven? Bel 020 649 0669 of mail naar travelclinic@klm.com.