Inentingen Albanië: welke vaccinaties heeft u nodig?

Reist u binnenkort naar Albanië? Wees u dan goed bewust van de risico’s en bereid u goed voor. Er worden voor Albanië inentingen aanbevolen, en in sommige gevallen zijn deze vaccinaties zelfs verplicht. Welke specifieke inentingen Albanië vereist, hangt af van de duur van uw verblijf in dit onontdekte Balkanland.

Albanië ligt op de westelijke Balkan en grenst aan Montenegro, Kosovo, Macedonië en Griekenland. Het land heeft voor het grootste deel een warm Middellandse Zeeklimaat dat vergelijkbaar is met het klimaat van Kroatië en Griekenland. In de bergen is het koeler, maar nog steeds aangenaam. Albanië vormde lange tijd een uithoek van het Ottomaanse Rijk. Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde het land zich onder de communistische dictator Hoxha tot een van de meest geïsoleerde plekken van Europa. Ook vandaag de dag is Albanië een van de minst bezochte landen van het Europese continent, maar dat is niet helemaal terecht. Er is namelijk genoeg moois te zien: prachtige stranden, spitse bergen, weidse vlaktes en grote meren, waaronder het meer van Shköder, het meer van Ohrid, het meer van Koman en het Prespameer. Ook zijn er op veel plekken historische overblijfselen van de Grieken en Romeinen te vinden. Hoe uw reis door Albanië er ook uit gaat zien, houd rekening met infectieziektes die ter plekke kunnen voorkomen. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen u graag om welke vaccinaties Albanië vraagt en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Albanië: veel voorkomende risico’s

U kunt in Albanië ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke inentingen Albanië vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Gezond op reis naar Albanië: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Albanië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Albanië inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Albanië regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Albanië? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Albanië
zwaar bewolkt
15°
17°
Do
17°
Vr
18°
Za
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online