Inentingen Aruba: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u op vakantie naar Aruba? Houdt u er dan rekening mee dat voor Aruba inentingen worden aangeraden, ook al zijn deze vaccinaties in de meeste gevallen niet verplicht. Welke vaccinaties u voor Aruba nodig heeft, hangt af van uw verdere reisplannen en de duur van uw verblijf. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke inentingen Aruba vereist en wat u nog meer kunt doen om gezond op reis te gaan naar dit prachtige stukje Caribisch Nederland.

Aruba is een prachtig eiland in de Caribische Zee met een tropisch klimaat. De temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Er is dan ook geen beste reistijd te noemen voor Aruba: het weer is eigenlijk altijd goed. Gaat u eilandhoppen over de Nederlandse Antillen of gaat u specifiek voor de parelwitte stranden van Aruba? De benodigde inentingen kunnen per eiland verschillen. Als u voor of na uw verblijf op Aruba nog verder reist naar Venezuela of een ander land in Zuid-Amerika, dan heeft u misschien aanvullende vaccinaties nodig. Naast mogelijke infectieziektes moet u zich goed beschermen tegen de sterke zon en (dengue) muggen. Malaria komt op Aruba niet voor. Maak hier meteen een afspraak met een verpleegkundige.

Vaccinaties Aruba: welke risico’s loopt u hier?

Vaccinaties kunnen u weerbaar maken tegen de diverse (tropische) ziektes die op Aruba voorkomen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende ziektes en overige gezondheidsrisico’s op het eiland. Zo ziet u snel en gemakkelijk welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen en welke specifieke vaccinaties Aruba van u vereist.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Aruba: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Aruba zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Aruba inplannen? Maak nu een afspraak!

Voor uw vaccinaties voor uw reis naar Aruba maakt u meteen een online vaccinatie afspraak. Bekijk hier het overzicht van onze vestigingen. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Aruba? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via 0900 109 109 6 (€1,- per gesprek), stel uw vraag per e-mail naar travelclinic@klm.com of kijk bij de meest gestelde vragen.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Aruba
licht bewolkt
27°
26°
Vr
28°
Za
27°
Zo
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online