Inentingen Azerbeidzjan: welke vaccinaties heeft u nodig?

Reist u binnenkort naar Azerbeidzjan? Bereid u dan goed voor op eventuele risico’s. Zo worden er voor Azerbeidzjan inentingen aanbevolen, al zijn vaccinaties voor dit land niet verplicht. Welke specifieke inentingen Azerbeidzjan van u vraagt, hangt af van de duur van uw verblijf in dit bijzondere land.

Azerbeidzjan ligt in het Kaukasusgebied aan de Kaspische Zee. Het grenst aan Iran, Armenië, Georgië en Rusland, en vormt zo een verbinding tussen Europa en Azië. Azerbeidzjan heeft een gevarieerd landschap, waardoor het land met verschillende klimaten te maken heeft. In het kustgebied en de lager gelegen gebieden komt een gematigd tot subtropisch klimaat voor. Het binnenland heeft een continentaal klimaat en de berggebieden een toendraklimaat. In de winter kan het erg koud worden, en in de zomer kan de temperatuur in sommige gebieden oplopen tot bijna 50 graden. De maanden mei, juni, september en oktober worden dan ook gezien als de beste reistijd, omdat u in deze maanden de extremen van de zomer en winter ontloopt. Het toerisme in Azerbeidzjan is nog niet erg ontwikkeld, maar voor de avontuurlijke reiziger is er genoeg te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld een van de authentieke bergdorpjes in de Kaukasus of de moderne hoofdstad Bakoe, die eeuwenlang een belangrijk knooppunt vormde op de Zijderoute; of trek langs de kust en bezoek de spectaculaire moddervulkanen. Hoe uw reis door Azerbeidzjan er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Azerbeidzjan malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Azerbeidzjan vereist en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Azerbeidzjan: veel voorkomende risico’s

U kunt in Azerbeidzjan ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke inentingen Azerbeidzjan vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Azerbeidzjan: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Azerbeidzjan zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Azerbeidzjan inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Azerbeidzjan regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Azerbeidzjan? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online