Inentingen Belize: welke vaccinaties heeft u nodig?

Reist u binnenkort af naar Belize? Hier vindt u reisadvies en leest u meer over het klimaat, de bezienswaardigheden en gezondheidsrisico’s in Belize. Bereid u in ieder geval goed voor, want er worden voor Belize inentingen aangeraden. Vaccinaties voor Belize zijn in de meeste gevallen niet verplicht, tenzij u vanuit een gele koorts land het land in komt. Welke inentingen Belize precies vereist, is afhankelijk van de duur van uw verblijf in dit mooie land aan de Caribische Zee.

Belize ligt in Midden-Amerika en grenst aan Mexico en Guatemala. Het land kent verschillende tropische klimaten, waarop de zee en gebergtes invloed uitoefenen. Helaas zijn er ook regelmatig orkanen en tropische buien. De maanden februari, maart en april zijn doorgaans warm en droog en gelden als de beste reistijd. In augustus, september en oktober is er het meeste kans op orkanen. Avontuurlijke reizigers kunnen in Belize hun hart ophalen. Duiken bij prachtige koraalriffen, kajakken of wandelen door de jungle of indrukwekkende Mayatempels ontdekken; in het veelzijdige Belize kan het allemaal. Ook de voormalige hoofdstad Belize City en de huidige hoofdstad Belmopan hebben beide hun eigen charme. Hoe u uw reis naar Belize ook invult, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Belize malaria voor. De deskundige verpleegsters van KLM Health Services kunnen u precies vertellen welke vaccinaties Belize vereist en wat u nog meer kunt doen om de gezondheisdrisico’s tijdens uw verblijf in het voormalige Brits-Honduras te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Belize: veel voorkomende risico’s

In Belize komen verschillende ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Belize vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Belize: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Belize zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Belize inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Belize regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Belize? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Belmopan
half bewolkt
30°
31°
Wo
24°
Do
25°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online