Inentingen Botswana: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u op vakantie naar Botswana? Als u dit reisadvies leest, weet u hoe u zich het best kunt voorbereiden. Wij raden voor Botswana inentingen aan hoewel vaccinaties in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Om welke specifieke vaccinaties Botswana vraagt, is afhankelijk van de duur van uw verblijf en de plekken die u in dit schitterende land gaat bezoeken.

Botswana, dat in het zuiden van Afrika ligt, grenst onder meer aan Zuid-Afrika, Namibië en Zambia. Het landschap van Botswana wordt gedomineerd door woestijnen en halfwoestijnen, waarvan de uitgestrekte Kalahari zonder twijfel de bekendste is. De winters in Botswana zijn vrij warm en droog. In de zomer lopen de temperaturen op tot tropische waardes en neemt ook de kans op regen toe. De Kalahari woestijn is een van de grootste bezienswaardigheden van het land. De mineraalrijke woestijn bestaat grotendeels uit rood zand en telt maar liefst acht parken met een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder de zwartgemaande leeuw. Vindt u de woestijn te droog? Dan kunt u afreizen naar de Okavango Delta, een waterrijke omgeving die veel leeuwen, olifanten en nijlpaarden aantrekt. Andere hoogtepunten zijn de Victoria watervallen in het noorden en de zandduinen van Kgalagadi. Hoe uw reis naar Botswana er ook uit gaat zien, houd altijd rekening met (tropische) ziektes, de sterke zon en muggen. Er komt in Botswana malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services kunnen u precies vertellen welke vaccinaties Botswana vereist en welke maatregelen u kunt treffen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Botswana: veel voorkomende risico’s

Er komen in Botswana ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u beschermen tegen deze ziektes. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s en meest voorkomende ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Botswana van u vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Botswana: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Botswana zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Botswana inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Botswana regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Botswana? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Gaborone
onbewolkt
23°
31°
Wo
32°
Do
33°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online