Inentingen Colombia: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u op vakantie naar Colombia? Treft u dan de juiste voorbereidingen, want er worden voor Colombia inentingen aangeraden. Vaccinaties voor Colombia zijn niet verplicht, maar worden wel sterk aanbevolen. Welke specifieke vaccinaties u nodig heeft, is afhankelijk van de plekken die u gaat bezoeken en de duur van uw verblijf in dit mooie land. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Colombia vereist en hoe u goed voorbereid naar dit schitterende land kunt vertrekken.

Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is gedurende het jaar vrij constant. Het landschap en de natuur in Colombia is zeer gevarieerd: van het Andes gebergte tot de Pacifische en de Caraïbische kust, en van de vlaktes van de Orinoco tot het oerwoud van de Amazone. Naast verschillende infectieziektes moet u zich goed beschermen tegen malaria en dengue muggen. Maak hier direct een afspraak met een verpleegkundige voor reisadvies en uw inentingen.

Vaccinaties Colombia: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen u weerbaar maken tegen diverse (tropische) ziektes die in Colombia voorkomen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Colombia en lees welke specifieke inentingen Colombia van u vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een potentieel risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als u VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Colombia: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Colombia zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Colombia inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Colombia regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Colombia? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Colombia
lichte regen
29°
30°
Wo
26°
Do
24°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online