Inentingen Cuba: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u naar Cuba? Dan is belangrijk dat u de juiste voorbereidingen treft. Voor Cuba worden namelijk inentingen aangeraden. Deze vaccinaties zijn niet verplicht, maar kunnen u wel behoeden voor vervelende ziektes. Welke vaccinaties u nodig heeft hangt af van de tijd die u op Cuba gaat doorbrengen. Sommige inentingen worden voor elke verblijfsduur geadviseerd, terwijl andere vaccinaties alleen nodig zijn als u langere tijd op het Caribische eiland verblijft. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke inentingen Cuba vereist en hoe u gezond van Cuba kunt genieten.

Cuba ligt in het Caribisch Gebied en heeft een heerlijk tropisch klimaat. De temperaturen liggen gedurende het hele jaar tussen de 25 en 34 graden en het is er dus heel goed toeven voor mensen die houden van zon, zee en strand. Maar naast paradijselijke witte stranden heeft Cuba nog veel meer te bieden: van de bruisende hoofdstad Havana tot het koloniale stadje Trinidad en van de spectaculaire kalkstenen rotsen van Vinales tot de plantages waar de tabak voor Cuba’s wereldberoemde sigaren wordt verbouwd. Naast de infectieziektes die op  Cuba voorkomen kunnen de sterke zon en (dengue) muggen een risico vormen voor uw gezondheid. Malaria komt op Cuba niet voor. Maak hier meteen een afspraak met een verpleegkundige.

Vaccinaties Cuba: de meest voorkomende risico’s

In Cuba komen diverse (tropische) ziektes voor waartegen u waarschijnlijk niet bestand bent. Vaccinaties kunnen u wel tegen deze ziektes beschermen. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende ziektes en andere gezondheidsrisico’s in Cuba. Zo ziet u direct welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen en om welke specifieke inentingen Cuba vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Cuba: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Cuba zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Cuba inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Cuba regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Cuba? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Cuba
onbewolkt
20°
15°
Wo
17°
Do
18°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online