Inentingen Eritrea: welke vaccinaties heeft u nodig?

Reist u binnenkort naar Eritrea? Bereid u goed voor op mogelijke gevaren. Er geldt voor Eritrea een negatief reisadvies en ook worden voor Eritrea inentingen aangeraden. In sommige gevallen zijn vaccinaties voor Eritrea verplicht, en als u Eritrea via het land binnenkomt, is een cholerastempel verplicht. Welke specifieke inentingen u nodig heeft, hangt af van de duur van uw verblijf in dit Oost-Afrikaanse land.

Eritrea ligt aan de Rode Zee en grenst aan Ethiopië, Djibouti en Sudan. Het land heeft drie klimaatsoorten, te weten een berg- en plateauklimaat, een steppeklimaat en een woestijnklimaat. Er wordt daarom wel gezegd dat men met twee uur rijden in een ander seizoen terecht komt. Om de extreem hoge temperaturen die bij het woestijn- en steppeklimaat te ontlopen, kunt u het best naar Eritrea reizen in de wintermaanden oktober tot en met maart. Eritrea heeft jarenlang oorlog gevoerd voor onafhankelijkheid van buurland Ethiopië. Deze oorlog heeft uiteraard zijn sporen nagelaten. Zo liggen er verspreid door Eritrea landmijnen en kunt u oud wapentuig tegenkomen. Ook nu nog geldt er een negatief reisadvies voor het grensgebied. Toch heeft Eritrea ook veel te bieden voor de avontuurlijke reiziger. Aan de kust kunt u geweldig duiken en een grote verscheidenheid aan vissen bewonderen. Verder kunt u in Eritrea wilde dieren als zebra’s, nijlpaarden, leeuwen en giraffen spotten. Ook hoofdstad Asmara is een bezoek waard. De stad is de burgeroorlog vrijwel ongeschonden doorgekomen, en staat thans bekend als een van de mooiste en veiligste steden van Afrika. Asmara wordt gekenmerkt door charmante kerken, moskeeën en palmbomen. Hoe uw vakantie in Eritrea er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Eritrea malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen u graag om welke vaccinaties Eritrea vraagt en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Eritrea: veel voorkomende risico’s

U kunt in Eritrea ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke inentingen Eritrea vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Cholera

De autoriteiten van dit land vragen om een zogenaamde choleraverklaring. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een potentieel risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als u VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Eritrea: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Eritrea zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Eritrea inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Eritrea regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Eritrea? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online