Inentingen Ethiopië: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vertrekt u binnenkort op vakantie naar Ethiopië? Bereid u dan goed voor en laat u informeren over de gezondheidsrisico’s. Er worden voor Ethiopië inentingen aangeraden. Welke vaccinaties Ethiopië van u vraagt, hangt af van de plekken die u gaat bezoeken en de duur van uw verblijf in dit fascinerende Afrikaanse land. Onze verpleegkundigen vertellen u precies welke inentingen Ethiopië vereist en adviseren u  graag over de andere maatregelen die u kunt nemen om gezondheidsrisico’s in Ethiopië te beperken.

Ethiopië ligt in Oost-Afrika en heeft niet één klimaat, maar diverse klimaten. Het klimaat in Ethiopië varieert van een tropisch klimaat in bepaalde gebieden tot een hoogte- en woestijnklimaat in andere regio’s. De beste reistijd voor Ethiopië is tussen oktober en februari. Dan ontloopt u de hoogste temperaturen in de woestijn- en kustgebieden, en ontwijkt u het regenseizoen. Ethiopië staat bekend om de rijke natuur, watervallen, vulkanen, bergen, het Tana-Meer en de woestijn. Ethiopië is, kortom, een schitterend land. Maar u dient wel rekening te houden met mogelijke risico’s. Voor delen van het land geldt een negatief reisadvies. Verder wordt u geadviseerd zich goed te beschermen tegen mogelijke ziektes, de sterke zon en muggen. Er komen in Ethiopië malaria en dengue muggen voor. Maak hier direct een afspraak met een verpleegkundige van KLM Health Services.

Vaccinaties Ethiopië: de meest voorkomende risico’s

U kunt in Ethiopië (tropische) ziektes oplopen waartegen u niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen u en uw kind of baby hiertegen beschermen. Onze gezondheidsexperts hebben een lijst opgesteld met de meest voorkomende ziektes en andere gezondheidsrisico’s in Ethiopië. Zo ziet u direct welke vaccinaties Ethiopië van u vraagt en welke voorzorgsmaatregelen u nog meer kunt treffen.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Ethiopië: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Ethiopië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips ter voorbereiding van uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Ethiopië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Ethiopië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Ethiopië? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online