Inentingen Fiji: welke vaccinaties heeft u nodig?

Heeft u een reis geboekt naar Fiji? Op deze pagina vindt u reisadvies en leest u meer over het klimaat, de bezienswaardigheden en gezondheidsrisico’s in Fiji. Zo is het goed om te weten dat er voor Fiji inentingen worden aanbevolen, hoewel deze in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Vaccinaties voor Fiji zijn alleen verplicht als u uit een gele koorts land komt. Welke inentingen Fiji verder vereist, hangt af van de duur van uw verblijf in het eilandenrijk.

Fiji bestaat uit 332 eilanden in de Stille Oceaan. De eilanden liggen, tussen de archipels Samoa en Vanuata in, ten oosten van Australië. De grootste en bekendste eilanden van dit land in Oceanië zijn Viti Levu en Vanua Levu. Fiji heeft een tropisch klimaat dat grofweg bestaat uit twee seizoenen. Van november tot en met april is het warm en natter, en van mei tot en met oktober is het iets koeler. Het koele seizoen is dan ook de beste reistijd naar Fiji. Het bergachtige landschap van Fiji wordt gekenmerkt door tropische bebossing. Naast de cultuur van de Polynesische en Melanesische bevolking vindt u in Fiji invloeden terug uit India en Europa. De grotendeels onbewoonde eilanden zijn een ideale bestemming voor sportieve reizigers als duikers en snorkelaars, maar dankzij de prachtige stranden en het azuurblauwe water kunnen ook liefhebbers van strandvakanties hun hart ophalen. Ook de steden Suva en Lautoka zijn het bezoeken zeker waard. Maar hoe u uw reis naar Fiji ook vorm geeft, houd rekening met ziektes. Er komt in Fiji geen malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services kunnen u precies vertellen om welke vaccinaties Fiji vraagt en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Fiji: veel voorkomende risico’s

In Fiji kunt u ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Fiji vraagt.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Fiji: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Fiji zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Fiji inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Fiji regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Fiji? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online