Inentingen Gambia: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vertrekt u binnenkort naar Gambia? Bereidt u zich dan goed voor en laat u informeren over de gezondheidsrisico’s. Er worden voor Gambia inentingen aangeraden. Welke specifieke vaccinaties voor Gambia nodig zijn, hangt af van de plekken die u gaat bezoeken en de duur van uw verblijf. Onze verpleegkundigen vertellen u graag welke inentingen Gambia vereist. Ook geven ze u graag nuttig reisadvies om uw verblijf in Gambia in goede gezondheid door te brengen.

Gambia ligt in West-Afrika en is het kleinste land van Afrika. Het land heeft een subtropisch klimaat en is erg geliefd onder vakantiegangers. Het ligt op slechts 6 uur vliegen van Amsterdam. Iedereen die houdt van zon, zee, strand, natuur en cultuur zal in Gambia zeker aan zijn trekken komen. Wel is het zaak om rekening te houden met uw gezondheid als u naar Gambia vertrekt. Bescherm uzelf (en eventueel uw kind of baby) goed tegen ziektes als gele koorts, maar ook tegen de sterke zon en muggen. Er komen in Gambia malaria en dengue muggen voor, dus malariapillen zijn geen overbodige luxe. Maak hier direct een afspraak met één van de verpleegkundigen van KLM Health Services.

Vaccinaties Gambia: gezondheidsrisico’s in kaart gebracht

U kunt in Gambia een (tropische) ziekte oplopen waartegen u mogelijk niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende ziektes en andere gezondheidsrisico’s in Gambia. Zo ziet u direct om welke specifieke vaccinaties Gambia vraagt en welke voorzorgsmaatregelen u nog meer kunt treffen.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Cholera

De autoriteiten van dit land vragen om een zogenaamde choleraverklaring. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een potentieel risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als u VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Gambia: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Gambia zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips ter voorbereiding van uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Gambia inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Gambia regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Gambia? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Gambia
onbewolkt
29°
33°
Wo
34°
Do
33°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online