Inentingen Guatemala: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vertrekt u binnenkort naar Guatemala en bent u op zoek naar reisadvies? Wij geven u graag meer informatie over dit Midden-Amerikaanse land en de gezondheidsrisico’s die er voorkomen. Er worden voor Guatemala vaccinaties aanbevolen, maar deze inentingen zijn in de meeste gevallen niet verplicht. Welke inentingen Guatemala van u vereist, hangt af van de plekken die u gaat bezoeken en de duur van uw verblijf. Onze verpleegkundigen vertellen u graag welke vaccinaties Guatamala vereist en adviseren u over de andere maatregelen die u kunt nemen om gezondheidsrisico’s te beperken.

Guatemala is een land in Centraal-Amerika en kent een tropisch klimaat. De temperaturen zijn afhankelijk van de hoogte en in de bergen is het daarom aanzienlijk koeler. Een reis door Guatemala is een ontdekkingstocht voor reizigers die van natuur houden en graag in de buitenlucht zijn. De zeer oude Maya-cultuur, koloniale stadjes en de adembenemende natuur maken het land tot een fascinerende bestemming. U dient wel rekening te houden met een aantal gezondheidsrisico’s. Bescherm u goed tegen mogelijke ziektes, de sterke zon en muggen. Er komt in de lager gelegen delen van Guatemala malaria voor. Maak hier direct een afspraak met een verpleegkundige van KLM Health Services.

Vaccinaties Guatemala: de meest voorkomende risico’s

U kunt in Guatemala een (tropische) ziekte oplopen waartegen u niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen u en uw kind of baby hiertegen beschermen. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende ziektes en andere gezondheidsrisico’s. Zo ziet u direct welke specifieke vaccinaties voor Guatemala nodig zijn en welke voorzorgsmaatregelen u nog meer kunt treffen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Guatemala: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Guatemala zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips ter voorbereiding van uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Guatemala inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Guatemala regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Guatemala? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Guatemala
half bewolkt
33°
30°
Wo
29°
Do
26°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online