Inentingen Hong Kong: welke vaccinaties heeft u nodig?

Als u naar Hong Kong gaat is het verstandig reisadvies in te winnen en u goed te laten informeren over de gezondheidsrisico’s. Wij raden voor Hong Kong vaccinaties aan. Welke inentingen Hong Kong vereist, hangt voor een groot deel af van de plekken die u verder gaat bezoeken tijdens uw reis. Onze verpleegkundigen adviseren u graag over de gezondheidsrisico’s en vertellen u graag welke vaccins Hong Kong vereist.

Hong Kong hoort officieel bij China, maar is eigenlijk een land op zich. De voormalige Britse kolonie heeft een subtropisch klimaat met duidelijke seizoenen. Het moderne Hong Kong is vaak een onderdeel van een rondreis door China of een wereldreis. Wanneer u gaat deelnemen aan een dergelijke rondreis, dient u rekening te houden met (tropische) ziektes waartegen u waarschijnlijk niet bestand bent. Naast deze ziektes is het handig om rekening te houden met de luchtvervuiling. Er komt in Hong Kong geen malaria voor. Maak direct een afspraak met één van de verpleegkundigen van KLM Health Services. Zo gaat u met een gerust hart op weg, en weer naar huis!

Vaccinaties Hong Kong: gezondheidsrisico’s op een rij

Wij bevelen voor Hong Kong vaccinaties aan. Deze inentingen kunnen u en uw kind of baby weerbaar maken tegen veel voorkomende (tropische) ziektes waartegen u normaal gezien niet bestand bent. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende ziektes in Hong Kong. Zo ziet u eenvoudig met welke gezondheidsrisico’s u in Hong Kong rekening dient te houden en wat u kunt doen om deze risico’s te beperken.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Hong Kong: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Hong Kong zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips ter voorbereiding van uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Hong Kong inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Hong Kong regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Hong Kong? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online