Inentingen Iran: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u Iran bezoeken? Wij geven u graag reisadvies en vertellen u welke inentingen Iran van u vraagt. Vaccinaties voor Iran zijn in de meeste gevallen niet verplicht, maar worden wel aanbevolen. Welke specifieke vaccinaties u nodig heeft, is afhankelijk van de regio’s die u gaat bezoeken en de duur van uw verblijf in het voormalige Perzische Rijk. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Iran vereist en hoe u goed voorbereid naar dit schitterende land kunt vertrekken.

Iran is een uitgestrekt land in West-Azië met grote klimatologische verschillen. In sommige delen van het land kan het ‘s winters zeer koud zijn, terwijl temperaturen van boven de 40 graden ‘s zomers geen uitzondering zijn. Iran staat bekend om de prachtige natuur, mooie oude Perzische steden en de vele overdekte Bazaars. Maar of u nu de hoofdstad Teheran bezoekt, de bijzonder gelegen stad Isfahan of de romantische parel Shiraz, u dient in Iran rekening te houden met verschillende infectieziektes, malaria muggen en de sterke zon. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Iran: veel voorkomende risico’s

Er komen in Iran diverse (tropische) ziektes voor waartegen u niet bestand bent. De juiste vaccinaties kunnen u hiertegen weerbaar maken. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Iran en lees welke specifieke inentingen Iran van u vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Iran: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Iran zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Iran inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Iran regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Iran? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Iran
zwaar bewolkt
9°
8°
Wo
12°
Do
5°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online