Inentingen Jamaica: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u op vakantie naar Jamaica? Wij geven u graag reisadvies en helpen u de juiste voorbereidingen te treffen. Zo worden er voor Jamaica inentingen aanbevolen al zijn deze in de meeste gevallen niet verplicht. Welke specifieke vaccinaties Jamaica van u vereist, is afhankelijk van de plekken die u gaat bezoeken en de duur van uw verblijf op dit muzikale tropische eiland. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties om Jamaica vraagt en hoe u goed voorbereid naar het ‘land van hout en water’ kunt vertrekken.

Het eiland Jamaica ligt in het Caribisch gebied en kent een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 graden. Jamaica is beroemd om zijn prachtige natuur: witte, uitgestrekte stranden, prachtige zonsondergangen, watervallen en dichtbegroeide bossen. Daarnaast staat het eiland natuurlijk bekend om zijn muziek: van de heerlijk swingende reggae van Bob Marley tot moderne dancehall beats, muziek is eigenlijk altijd en overal aanwezig op Jamaica. Of u nu naar het Bob Marley museum in Kingston gaat of naar paradijselijke plekken als Negril en Montego Bay, op Jamaica moet u rekening houden met verschillende infectieziektes en de sterke zon. Er komt op Jamaica geen malaria voor. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Jamaica: veel voorkomende risico’s

Er komen in Jamaica infectieziektes voor waartegen u niet bestand bent. De juiste vaccinaties kunnen u en uw kind of baby hiertegen weerbaar maken. Onze gezondheidsexperts hebben de belangrijkste gezondheidsrisico’s in kaart gebracht. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Jamaica en lees welke specifieke inentingen Jamaica van u vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Jamaica: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Jamaica zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Jamaica inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Jamaica regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Jamaica? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Jamaica
zwaar bewolkt
29°
29°
Wo
28°
Do
28°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online