Inentingen Jordanië: welke vaccinaties heeft u nodig?

Reist u binnenkort naar Jordanië? Lees dan ons reisadvies en bereid u goed voor. Er worden voor Jordanië inentingen aangeraden, hoewel vaccinaties in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Om welke specifieke vaccinaties Jordanië vraagt, hangt af van de duur van uw verblijf en de plekken die u gaat bezoeken in dit mooie koninkrijk.

Jordanië ligt in het Midden-Oosten. Het land grenst onder meer aan Israël, Irak en Saoedi-Arabië. Het klimaat in Jordanië wordt gedomineerd door het woestijnlandschap. Naast woestijnklimaten kent het land rond de Jordaanoever een warm mediterraan klimaat. De beste reistijd voor Jordanië is het voor- en najaar. Dan vermijdt u de hitte van de zomer en de kou van de winter. Jordanië heeft genoeg te bieden voor een avontuurlijke vakantie: van schitterende rotsformaties en watervallen tot door rivieren uitgeslepen valleien en uitgestrekte woestijnlandschappen. U in Jordanië unieke diersoorten als de oryx, woudezel en Nbische steenbok spotten, of de oude handelsroute King’s Highway volgen. Ook de hoofdstad Amman en de Dode Zee zijn zeker de moeite waard. Hoe u uw vakantie in Jordanië ook vorm geeft, houd altijd rekening met ziektes en de sterke zon. Er komt in Jordanië geen malaria voor. De gezondheidsspecialisten van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Jordanië vereist en wat u verder kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf zo veel mogelijk in te perken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Jordanië: veel voorkomende risico’s

In Jordanië komen verschillende ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet bestand bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Jordanië van u vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Jordanië: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Jordanië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Jordanië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Jordanië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Jordanië? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online