Inentingen Kameroen: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u op reis naar Kameroen? Wij geven u graag reisadvies en vertellen u meer over het klimaat, de bezienswaardigheden en gezondheidsrisico’s in Kameroen. Zo is het goed om te weten dat er voor Kameroen inentingen verplicht zijn, en dat er ook aanvullende vaccinaties worden aanbevolen. Een inenting tegen gele koorts is verplicht. Welke inentingen Kameroen verder vereist, hangt af van de duur van uw verblijf in dit land.

Kameroen ligt in West-Afrika en grenst onder meer aan Tsjaad, Nigeria, Congo en Gabon. Het bergachtige Kameroen heeft twee bergketens en heeft met Mount Cameroon (wat eigenlijk een vulkaan is) de hoogste berg van West-Afrika. Door de grote hoogteverschillen komen er in Kameroen verschillende tropische klimaten voor. Een deel van Kameroen behoort tot de gebieden met de meeste neerslag in heel Afrika. Van december tot en met februari waait de stoffige Harmattanwind door het land, maar toch is dit wat de experts betreft de beste reistijd. In de overige maanden regent het namelijk zo veel dat wegen onbegaanbaar kunnen worden. Kameroen geeft de avontuurlijke reiziger veel te zien en te doen. Het land wordt ook wel Little Africa genoemd, omdat vrijwel alles wat Afrika te bieden heeft er te zien is. Zo zijn er regenwouden, witte en zwarte stranden, woestijnen, watervallen, bergen, en dorpjes die bewoond worden door traditionele stammen. Ook de steden Douala en Yaoundé zijn zeker een bezoek waard. Maar hoe uw reis naar Kameroen er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Kameroen malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services kunnen u precies vertellen om welke vaccinaties Kameroen vraagt en wat u nog meer kunt doen om de gezondheisdrisico’s tijdens uw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Kameroen: veel voorkomende risico’s

In Kameroen komen verschillende ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Kameroen vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Cholera

De autoriteiten van dit land vragen om een zogenaamde choleraverklaring. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - verplicht

In dit land komt gele koorts voor. Vaccinatie is VERPLICHT VOOR ALLE REIZIGERS. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Kameroen: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Kameroen zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Maak uw reis naar Kameroen zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Kameroen inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Kameroen regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Kameroen? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online