Inentingen Laos: welke vaccinaties heeft u nodig?

Als u op vakantie gaat naar Laos is het belangrijk de juiste voorbereidingen te treffen. De gezondheidsexperts van KLM Health Services geven u graag reisadvies en vertellen u welke inentingen Laos van u vraagt. Welke specifieke vaccinaties voor uw reis naar Laos nodig zijn, is afhankelijk van de plekken die u gaat bezoeken en de duur van uw verblijf in het schitterende Laos. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Laos vereist en hoe u goed voorbereid naar dit prachtige oord kunt vertrekken.

Laos ligt in Zuidoost-Azië en heeft een tropisch klimaat, dat sterk beïnvloed wordt door de vele hoogteverschillen en de regenseizoenen. De zuidwestmoesson in de maanden mei tot en met september brengt veel neerslag met zich mee. De beste reistijd voor Laos is van november tot en met februari, omdat er in deze periode het minste regen valt en de temperaturen wat lager zijn. Sterker nog: het kan in deze maanden zelfs erg koud zijn in bepaalde delen van het land. Ingeklemd tussen Thailand, Vietnam en China, ligt Laos verscholen in de groene jungle. Er is in Laos veel te zien en beleven. Het land is niet voor niets populair onder backpackers en andere avonturiers. Wat dacht u van wandelen langs denderende watervallen, uitgestrekte rijstvelden en de machtige Mekong rivier? Of bezoekt u liever de historische tempels van Luang Prabang? Hoe uw vakantie in Laos er ook uit gaat zien, het is zaak u goed te beschermen tegen verschillende infectieziektes en muggen; er komen in Laos malaria en dengue muggen voor. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Laos: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen u weerbaar maken tegen diverse (tropische) ziektes die in Laos voorkomen. Bekijk hieronder wat de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes zijn in Laos. Zo weet u direct welke specifieke inentingen Laos van u vraagt en welke maatregelen u nog meer kunt nemen om uw reis in goede gezondheid door te brengen.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Laos: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Laos zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Laos inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Laos regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Laos? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online