Inentingen Macedonië: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u naar Macedonië? Bereid u goed voor en lees ons reisadvies voor Macedonië. Op deze pagina vindt u informatie over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Macedonië. Het is goed om te weten dat voor Macedonië inentingen worden aangeraden, al zijn vaccinaties voor Macedonië niet verplicht. Welke specifieke vaccinaties Macedonië vereist, hangt af van de duur van uw verblijf in dit onbekende maar mooie land.

Macedonië ligt in de Balkan en grenst aan Griekenland, Albanië, Bulgarije en Servië-Montenegro. Het land heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koele tot koude winters. De beste reistijd naar Macedonië is dus afhankelijk van uw plannen. In de winter kunt u in Macedonië prachtig skiën, in de zomer kunt u er wandelen of van de zon genieten aan de kusten van een van de vele meren. Het landschap van Macedonië is zeer gevarieerd: van ruige bergen en uitgestrekte groene vlaktes tot vele schitterende meren. De meren van Ohrid, Prespa en Dojran zijn het bekendst. Ohrid is zelfs een van de oudste en diepste meren van Europa. In natuurparken als Mavrovo kunt u prachtig wandelen en kunt u dieren als gemzen, wolven, beren en lynxen tegenkomen. Ook hoofdstad Skopje is met zijn vele winkeltjes, oude bazaar en bekende Stenen Brug zeker een bezoekje waard. Wat u ook gaat doen in Macedonië, houd rekening met ziektes. Er komt in Macedonië geen malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen u graag om welke vaccinaties Macedonië vraagt en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Macedonië: veel voorkomende risico’s

U kunt in Macedonië (tropische) ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke inentingen Macedonië vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Gezond op reis naar Macedonië: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Macedonië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.  

Vaccinatie voor Macedonië inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Macedonië regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Macedonië? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Macedonië
half bewolkt
5°
9°
Wo
6°
Do
5°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online