Inentingen Nieuw-Zeeland: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u op vakantie naar Nieuw-Zeeland? Tref dan de juiste voorbereidingen, want u bent ver van huis. Er worden voor Nieuw-Zeeland mogelijk inentingen aangeraden. Deze vaccinaties zijn niet verplicht, maar kunnen u wel beschermen tegen infectieziektes met mogelijk nare gevolgen. Reist u voor of na uw bezoek aan Nieuw-Zeeland nog verder? Dan heeft u waarschijnlijk aanvullende inentingen nodig.

Nieuw-Zeeland ligt in het zuidwesten van de Grote Oceaan en bestaat uit twee grote eilanden: Noordereiland en Zuidereiland. De top van het Noordereiland heeft een subtropisch klimaat, de rest van het land heeft een gematigd zeeklimaat. Nieuw-Zeeland is een prachtig land met een enorme schoonheid, prachtige bergtoppen, diepblauwe meren, steile fjorden en subtropische baaien. Daarom is Nieuw-Zeeland erg geliefd onder backpackers, als onderdeel van een wereldreis. Als u een rondreis maakt, houdt u dan ook rekening met de gezondheidsrisico’s in de andere landen die u bezoekt. Voor veel landen in Zuidoost-Azië heeft u namelijk meerdere inentingen nodig. Welke vaccinaties Nieuw-Zeeland van u vraagt, hangt af van uw persoonlijke gezondheid en uw reisschema. Naast voorkomende infectieziektes moet u rekening houden met andere risico’s voor uw gezondheid, zoals de zeer sterke zon en dengue muggen. De verpleegkundigen van KLM Health Services geven u graag persoonlijk advies, zodat u in volle gezondheid kunt genieten van uw reis naar Nieuw-Zeeland. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Nieuw-Zeeland: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen u weerbaar maken tegen diverse (tropische) ziektes. Hieronder leest u welke ziektes en gezondheidsrisico’s veel voorkomen in Nieuw-Zeeland. Zo weet u meteen welke specifieke inentingen Nieuw-Zeeland van u vraagt en welke voorbereidingen u nog meer kunt treffen voor een gezond verblijf in dit mooie land.

Geen aanbevolen vaccinaties

Voor dit land zijn geen extra maatregelen nodig.
Indien u toch vragen heeft, kunt u deze stellen via ons contactformulier.

Gezond op reis naar Nieuw-Zeeland: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Nieuw-Zeeland zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Nieuw-Zeeland inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Nieuw-Zeeland regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Nieuw-Zeeland? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online