Inentingen Paraguay: welke vaccinaties heeft u nodig?

Heeft u een ticket geboekt voor Paraguay? Bereid u voor met ons reisadvies over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Paraguay. Het is bijvoorbeeld belangrijk er bij stil te staan dat er voor Paraguay inentingen worden aanbevolen, hoewel deze meestal niet verplicht zijn. Alleen als u uit een gele koorts land komt zijn vaccinaties voor Paraguay verplicht. Welke vaccinaties u verder nodig heeft, is afhankelijk van de duur van uw verblijf in Paraguay.

Paraguay ligt in het hart van Zuid-Amerika en grenst aan Brazilië, Argentinië en Bolivia. Het land staat bekend om zijn extreme klimaat. In de zomer (december tot en met februari) kan het met temperaturen tot 40 graden erg heet worden. De winter is aangenaam met een temperaturen rond de 25 graden, maar de beste reistijd naar Paraguay is het voor- en najaar. Maar wees voorbereid: ook dan kan het weer plotseling omslaan. Avonturiers kunnen in het ongerepte noorden genieten van de natuur en op zoek gaan naar jaguars. In het zuiden is de Jezuïetenmissie Jesús de Tavarangue een van de blikvangers. Hoofdstad Asuncion is een bruisende stad die moderne architectuur combineert met historische gebouwen. Wat u ook gaat doen tijdens uw reis door Paraguay, houd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in Paraguay malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Paraguay vereist en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Paraguay: veel voorkomende risico’s

U kunt in Paraguay te maken krijgen met ziektes waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke vaccinaties Paraguay vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Paraguay: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Paraguay zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Paraguay inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Paraguay regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Paraguay? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online