Inentingen Polen: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vliegt u binnenkort naar Polen? In ons reisadvies leest u hoe u zich het beste kunt voorbereiden op uw reis. Zo is het belangrijk om u ervan bewust te zijn dat voor Polen inentingen worden aanbevolen, hoewel vaccinaties voor Polen niet verplicht zijn. Welke specifieke inentingen Polen vereist, is afhankelijk van de duur van uw verblijf in dit mooie land.

Polen ligt in Midden-Europa en grenst onder meer aan Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne en Wit-Rusland. Door deze ligging vormt Polen de verbinding tussen West- en Oost-Europa. Het klimaat in Polen varieert van een gematigd zeeklimaat in het noorden en westen tot een droog landklimaat in het zuiden en oosten. In de winter kan het erg koud worden, terwijl het in de zomer flink kan regenen. Hierdoor blijven het voor- en najaar over als de beste reistijd naar Polen. Het land heeft op het gebied van cultuur veel te bieden, en beschikt onder meer over veertien UNESCO werelderfgoed gebieden. Tot de culturele hoogtepunten in Polen behoren bijvoorbeeld de houten kerken van Maloposka, Slot Mariënburg in Malbork en het gotische Wawel kasteel in Krakau. De bruisende studentenstad Krakau wordt met zijn moderne inwoners en historische gebouwen en musea door velen gezien als de culturele hoofdstad van Polen, maar ook hoofdstad Warschau en Gdansk zijn zeker een bezoek waard. Maar Polen heeft ook op het gebied van natuur veel te bieden. U vindt in Polen uitgestrekte laaglanden, talloze rivieren en meren, berggebieden en oerbossen – ideaal om te verkennen tijdens een wandel- of fietsvakantie. Hoe uw vakantie in Polen er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes waartegen u niet weerbaar bent. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Polen vereist en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Polen: veel voorkomende risico’s

U kunt in Polen ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke inentingen Polen vraagt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Gezond op reis naar Polen: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Polen zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Polen inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Polen regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Polen? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online