Inentingen Qatar: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vertrekt u binnenkort naar Qatar? In dit reisadvies leest u meer over het klimaat, de bezienswaardigheden en gezondheidsrisico’s in Qatar. Bereid uw reis goed voor, want onze experts bevelen voor Qatar inentingen aan. Vaccinaties voor Qatar zijn niet verplicht, maar kunnen u wel beschermen tegen vervelende ziektes. Welke inentingen Qatar precies vereist, hangt af van de duur van uw verblijf in dit emiraat.

Qatar, ook wel geschreven als Katar, is een schiereiland op het Arabisch Schiereiland. Het land grenst aan Saoedi-Arabië en ligt ten oosten van Bahrein. Het land heeft een woestijnklimaat met extreem warme zomers en warme winters. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot rond de 50 graden. De beste reistijd is dan ook in de wintermaanden december tot en met februari. In deze tijd ontloopt u ook de hevige zandstormen die de lente met zich meebrengt. De oliestaat Qatar, die pas sinds 1989 toeristen toelaat, heeft toeristen veel te bieden: luxueuze hotels en winkelcentra, spectaculaire architectuur, indrukwekkende natuur en culturele schatten. Hoofdstad Doha aan de Perzische Golf is letterlijk niet te missen, omdat zich hier het vliegveld en de enige hotels van het land bevinden. Hoe uw reis naar Qatar er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en de sterke zon. De gezondheidsexperts van KLM Health Services kunnen u precies vertellen welke vaccinaties Qatar vereist en wat u nog meer kunt doen om de gezondheisdrisico’s tijdens uw verblijf in dit aparte land te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Qatar: veel voorkomende risico’s

In Qatar komen verschillende ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Qatar vraagt.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Gezond op reis naar Qatar: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Qatar zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Qatar inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Qatar regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Qatar? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online