Inentingen Rusland: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u naar Rusland? Neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen, want er worden voor Rusland inentingen aangeraden. Welke specifieke vaccinaties u voor Rusland nodig heeft, is afhankelijk van de gebieden die u in dit uitgestrekte land gaat bezoeken, en van de duur van uw verblijf. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Rusland vereist en hoe u goed voorbereid naar dit gigantische land kunt vertrekken.

Rusland heeft als grootste land ter wereld te maken met een groot aantal klimaatsoorten. Geen land dat zo veel verschil in temperatuur kent als Rusland, dat zich uitstrekt over twee continenten: Azië en Europa. In de wintermaanden kunnen de thermometers dalen naar -50 graden en in de zomermaanden kan het zomaar tussen de 40 en 50 graden worden. Van oost naar west is Rusland 9000 km lang en het strekt zich uit over meer dan 11 verschillende tijdszones. Van de indrukwekkende metropolen Moskou en Sint-Petersburg tot het platteland met prachtige natuur, meren en rivieren, of een reis met de Trans Siberië Expres: u raakt in dit eindeloze land nooit uitgekeken. Hoe uw vakantie in Rusland er ook gaat uitzien, bescherm u goed tegen verschillende (tropische) ziektes. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Rusland: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen u en uw kind of baby beschermen tegen diverse (tropische) ziektes die in Rusland voorkomen. Bekijk hieronder de lijst met de belangrijkste gezondheidsrisico’s en ziektes in Rusland. Dan weet u direct welke specifieke inentingen Rusland van u vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Rusland: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Rusland zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Rusland inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Rusland regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Rusland? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online