Inentingen Samoa (West Onafhankelijke Staat): welke vaccinaties heeft u nodig?

Reist u binnenkort naar Samoa? Lees dan meer over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Samoa in ons reisadvies. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat voor Samoa inentingen worden aanbevolen, hoewel deze alleen verplicht zijn als u uit een gele koorts land komt. Welke specifieke vaccinaties Samoa van u vraagt, hangt af van de duur van uw verblijf in deze paradijselijke eilandstaat.

Samoa is een eilandstaat in de Grote of Stille Oceaan. De oostelijke Samoa-eilanden zijn een onafhankelijke staat, de oostelijke eilanden horen bij de Verenigde Staten en worden Amerikaans-Samoa genoemd. De republiek Samoa bestaat uit de hoofdeilanden Upolu en Savai’i en acht kleinere eilanden. Het land in Oceanië ligt ten noorden van Tonga en ten noordoosten van Fiji. Verder naar het zuiden en westen liggen respectievelijk Nieuw-Zeeland en Australië. Samoa heeft een tropisch regenwoudklimaat met een regenseizoen van oktober tot en met april. De winterperiode, van mei tot oktober, wordt dan ook beschouwd als beste reistijd naar Samoa. De paradijselijke eilanden zijn een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust en avontuur. Het land heeft prachtige witte stranden, authentieke dorpjes en spectaculaire watervallen. Daarnaast is ook het grootste historische bouwwerk van Polynesië, de Pulemelei Step piramide, er te vinden. Hoofdstad Apia wordt gekenmerkt door een aangename sfeer en is tevens de enige stad van het land. Wat u ook gaat doen tijdens uw verblijf in Samoa, houd er rekening met (tropische) ziektes. De deskundige gezondheidsadviseurs van KLM Health Services vertellen u graag om welke vaccinaties Samoa vraagt en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Samoa: veel voorkomende risico’s

U kunt in Samoa te maken krijgen met ziektes waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze (tropische) ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke inentingen Samoa vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Samoa: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Samoa zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Samoa inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Samoa regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Samoa? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online