Inentingen Senegal: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u op vakantie naar Senegal? Dan is het belangrijk om reisadvies in te winnen en de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Wij raden voor Senegal inentingen aan, maar vaccinaties zijn in de meeste gevallen niet verplicht. Welke vaccinaties Senegal van u vraagt, hangt af van de duur van uw verblijf in dit mooie land.

Senegal ligt in het westen van Afrika en grenst onder meer aan Mali, Guinee, Guinee-Bissau en Mauritanië. Verder ligt Senegal om Gambia heen. Het land ligt in een overgangsgebied van woestijn en savanne en kent diverse klimaten. Het noorden van Senegal kent een warm woestijnklimaat, het centrale deel een steppeklimaat en het zuidelijke deel een tropisch savanneklimaat. De beste reistijd voor Senegal is december tot en met januari. In deze maanden ontloopt u de ergste hitte en moessonregens. Senegal heeft op het gebied van cultuur en natuur veel te bieden. Zo herbergt het land schitterende natuurgebieden, een uitgestrekt zoutmeer en een paar van de mooiste stranden van Afrika. Wat u ook gaat doen in Senegal, houd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in Senegal malaria voor. De deskundige verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke inentingen Senegal van u vraagt en wat u nog meer kunt doen voor een gezond verblijf in dit veelzijdige land. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Senegal: veel voorkomende risico’s

In Senegal komen diverse (tropische) ziektes voor waartegen u normaal niet weerbaar bent. De juiste inentingen kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Senegal vereist.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Cholera

De autoriteiten van dit land vragen om een zogenaamde choleraverklaring. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een potentieel risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als u VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Senegal: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Senegal zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Senegal inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Senegal regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Senegal? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online