Inentingen Seychellen: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u naar de Seychellen? In dit reisadvies leest u welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen. Er worden voor de Seychellen inentingen aangeraden, hoewel vaccinaties voor dit land in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Welke inentingen de Seychellen exact van u vragen, hangt af van uw verblijfsduur op deze mooie eilanden.

De Seychellen zijn een eilandenrijk in de Indische Oceaan. De archipel bestaat uit 115 eilanden ten noorden van Madagaskar. De Seychellen hebben een tropisch regenwoudklimaat, met twee moessonseizoenen: van mei tot oktober en van november tot april. De beste reistijd naar de Seychellen is juli tot en met september. De Seychellen staan bekend om hun schitterende flora en fauna, maar de eilanden zijn ook een geweldige bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. Tot de hoogtepunten van de Seychellen behoren Mahé, de charmante hoofdstad Victoria en de Aldabra Atol, waar u onder meer schildpadden, flamingo’s en krabben kunt spotten. Wat u ook gaat doen tijdens uw reis, houd op de Seychellen rekening met (tropische) ziektes en andere gezondheidsrisico’s. De ervaren verpleegsters van KLM Health Services kunnen u precies vertellen welke vaccinaties de Seychellen vereisen en welke maatregelen u nog meer kunt nemen om de risico’s tijdens uw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Seychellen: veel voorkomende risico’s

In de Seychellen komen ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees welke specifieke vaccinaties de Seychellen vereisen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar de Seychellen: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar de Seychellen zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Seychellen inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Seychellen regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Seychellen? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online