Inentingen Tunesië: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u binnenkort op vakantie naar Tunesië? Dit reisadvies vertelt u meer over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Tunesië. Onze experts raden voor Tunesië inentingen aan. Deze vaccinaties voor Tunesië zijn niet verplicht, tenzij u vanuit een gele koorts land komt. Om welke inentingen Tunesië precies vraagt, is afhankelijk van de duur van uw verblijf in dit mooie land aan de Middellandse Zee.

Tunesië is gelegen in Noord-Afrika en behoort samen met Marokko, Mauritanië, Algerije en Libië tot de Maghreb-landen. Het klimaat in Tunesië wordt beïnvloed door de Sahara, de Middellandse Zee en het Atlasgebergte. In het noorden heerst een warm zeeklimaat met milde en natte winters en droge, warme zomers, en in het zuiden een warm woestijnklimaat. De beste reistijd voor Tunesië is rond de zomer, van april tot en met september. Tunesië heeft voor elk type vakantieganger veel te bieden. Zo kunt u ontspannen op prachtige stranden, cultuur opsnuiven in eeuwenoude stadjes, of de woestijn intrekken op zoek naar avontuur. Ook de hoofdstad Tunis, met een 13e eeuwse medina en de prachtige Zitouna moskee, is zeker een bezoek waard. Welke plekken u ook gaat bezoeken in Tunesië, houd rekening met ziektes en de sterke zon. Er komt in Tunesië geen malaria voor. De deskundige verpleegsters van KLM Health Services kunnen u precies vertellen welke vaccinaties Tunesië vereist en wat u nog meer kunt doen om de gezondheisdrisico’s tijdens uw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Tunesië: veel voorkomende risico’s

Er komen in Tunesië ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Tunesië vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Tunesië: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Tunesië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Tunesië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Tunesië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Tunesië? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online