Inentingen Uruguay: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vertrekt u binnenkort naar Uruguay? Bereid u dan goed voor op eventuele gezondheidsrisico’s. Er worden voor Uruguay inentingen aanbevolen, al zijn vaccinaties voor dit land niet verplicht. Welke specifieke inentingen Uruguay vereist, hangt af van de duur van uw verblijf in dit mooie Zuid-Amerikaanse land.

Uruguay ligt aan de Atlantische Oceaan en grenst aan Argentinië en Brazilië. Het is het minst corrupte land van Zuid-Amerika en is op het gebied van politiek en werkomstandigheden zeer liberaal. Vandaar dat Uruguay ook wel het Zwitserland van Zuid-Amerika wordt genoemd. Uruguay heeft een mild zeeklimaat en vooral in de zomer, als de temperatuur gemiddeld rond de 28 graden ligt, is het er zeer aangenaam. De zomermaanden december tot en met maart worden dan ook gezien als de beste reistijd naar Uruguay. Hoofdstad Montevideo, waar de helft van de bevolking woont, is de belangrijkste toeristische attractie van Uruguay. De stad staat bekend om zijn koloniale gebouwen met Spaanse, Italiaanse en art-deco invloeden. Liefhebbers van winkelen, uit eten gaan en shoppen kunnen in Montevideo hun hart ophalen. Verder is de Uruguayaanse kust een bestemming die aantrekkingskracht uitoefent op vakantiegangers uit de hele wereld, en is ook het historische, op de Werelderfgoedlijst opgenomen stadje Colonia del Sacramento een must-see. Hoe uw reis door Uruguay er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes waartegen u niet weerbaar bent. Er komt in Uruguay geen malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen u graag om welke vaccinaties Uruguay vraagt en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Uruguay: veel voorkomende risico’s

U kunt in Uruguay ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke inentingen Uruguay vraagt.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Gezond op reis naar Uruguay: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Uruguay zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Uruguay inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Uruguay regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Uruguay? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Uruguay
matige regen
16°
14°
Do
15°
Vr
21°
Za
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online