Inentingen Venezuela: welke vaccinaties heeft u nodig?

Heeft u een reis geboekt naar Venezuela? In dit reisadvies leest u meer over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Venezuela. Het is belangrijk om er bij stil te staan dat er voor Venezuela inentingen worden aanbevolen, hoewel deze niet verplicht zijn. Welke vaccinaties u voor Venezuela nodig heeft, hangt af van de duur van uw verblijf in dit mooie land.

Venezuela ligt in het noorden van Zuid-Amerika en grenst onder meer aan Brazilië en Colombia. In de Caribische Zee voor de Venezolaanse kust liggen Aruba, Bonaire en Curaçao. Venezuela heeft een zeer aangenaam klimaat, dus is er niet echt een slechte periode om naar dit land te reizen. Toch gelden de maanden december tot en met april als de beste reistijd, omdat er dan minder regen en muggen zijn. Venezuela is erg geliefd onder natuurliefhebbers. Het land kent een grote diversiteit aan landschappen: jungle, gebergte en stranden. Het hoogland van Guyana, met zijn spectaculaire tafelbergen en watervallen, behoort tot de hoogtepunten, net als het paradijselijke maar toeristische Isla Margarita. De in het noorden gelegen hoofdstad is een van de modernste steden van Zuid-Amerika. Welke plekken u ook gaat bezoeken op uw reis door Venezuela, houd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in Venezuela malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services vertellen u graag om welke vaccinaties Venezuela vraagt en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Venezuela: veel voorkomende risico’s

U kunt in Venezuela ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke vaccinaties Venezuela vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een potentieel risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als u VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Venezuela: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Venezuela zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Venezuela inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Venezuela regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Venezuela? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Venezuela
geheel bewolkt
28°
27°
Vr
27°
Za
26°
Zo
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online