Inentingen Verenigde Arabische Emiraten: welke vaccinaties heeft u nodig?

Reist u binnenkort naar de Verenigde Arabische Emiraten? Bereid u dan goed voor op eventuele gezondheidsrisico’s. Wij bevelen voor de Verenigde Arabische Emiraten inentingen aan, al zijn vaccinaties voor dit land niet verplicht. Welke specifieke inentingen Verenigde Arabische Emiraten vereist, hangt af van de duur van uw verblijf in deze indrukwekkende oliestaten.

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een verzameling van zeven zelfstandige rijkjes die ieder bestuurd worden door een emir of een sjeik. Het land ligt op het Arabisch Schiereiland en grenst aan Oman en Saoedi-Arabië. De bekendste Emiraten en gelijknamige hoofdsteden zijn Dubai en Abu Dhabi. Verder behoren ook Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras-al-Khaima en Fujairah tot het land. Abu Dhabi is de hoofdstad van het land en wordt gekenmerkt door wolkenkrabbers en andere indrukwekkende gebouwen. Zo is de grootste moskee van de Emiraten, de Sjeihk Zayed-moskee, er te vinden. Ook Dubai staat bekend om zijn vele wolkenkrabbers, waaronder de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. In beide steden zijn grote malls waar u belastingvrij kunt shoppen. Maar daarnaast is er in de Emiraten nog veel meer te doen en te zien. U kunt bijvoorbeeld op een kameel de woestijn ontdekken, ontspannen aan het strand of een van de vele cultuurhistorische schatten bekijken. Hoe uw vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en de zeer sterke zon. De maanden november tot en met maart zijn iets koeler en gelden als de beste reistijd naar de Verenigde Arabische Emiraten. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen u graag om welke vaccinaties de Verenigde Arabische Emiraten vragen en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Verenigde Arabische Emiraten: veel voorkomende risico’s

U kunt in de Verenigde Arabische Emiraten ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke inentingen de Verenigde Arabische Emiraten vragen.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Gezond op reis naar de Verenigde Arabische Emiraten: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Verenigde Arabische Emiraten zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Verenigde Arabische Emiraten inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Verenigde Arabische Emiraten regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Verenigde Arabische Emiraten? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Verenigde Arabische Emiraten
onbewolkt
20°
25°
Wo
28°
Do
25°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online