Inentingen Wit-Rusland: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vertrekt u binnenkort naar Wit-Rusland? Bereid u dan goed voor op eventuele gezondheidsrisico’s en lees ons uitgebreide reisadvies. Wij bevelen voor Wit-Rusland inentingen aan, al zijn vaccinaties voor dit land niet verplicht. Welke specifieke inentingen Wit-Rusland vereist, hangt af van de duur van uw verblijf in dit Oost-Europese land.

Wit-Rusland, ook wel Belarus genoemd, grenst aan Rusland, Oekraïne, Polen, Litouwen en Letland. Wit-Rusland heeft een gematigd landklimaat met redelijk warme zomers en zeer strenge winters. De grond is een groot deel van het jaar bevroren en van december tot april is vrijwel het gehele land bedekt onder een deken van sneeuw. Van juni tot en met augustus is de temperatuur het aangenaamst, maar in deze periode valt ook de meeste neerslag. Het is daarom aan uzelf om te bepalen wat de beste reistijd is voor Wit-Rusland. Wit-Rusland is nog niet erg bekend onder vakantiegangers, maar er is genoeg te doen en te zien. Het land bestaat voor een groot deel (ongeveer 40 procent) uit dicht beboste vlaktes. Avontuurlijke wandelaars zullen genieten van de eindeloze groene vlaktes en berkenbossen, die afgewisseld worden met authentieke houten dorpjes met zeer gastvrije mensen. Hoofdstad Minsk is een echte Europese stad, waar nog veel overblijfselen uit de Sovjettijd te zien zijn. Verspreid door het land vindt u verder nog vele indrukwekkende monumenten ter nagedachtenis aan Wit-Ruslands turbulente geschiedenis. Hoe uw vakantie in Wit-Rusland er ook uit gaat zien, houd rekening met de ter plekke voorkomende infectieziektes. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen u graag om welke vaccinaties Wit-Rusland vraagt en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Wit-Rusland: veel voorkomende risico’s

U kunt in Wit-Rusland ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke inentingen Wit-Rusland vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Gezond op reis naar Wit-Rusland: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Wit-Rusland zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Wit-Rusland inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Wit-Rusland regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Wit-Rusland? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online