Inentingen Zimbabwe: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vliegt u binnenkort naar Zimbabwe? In dit reisadvies vertellen we u meer over gezondheidsrisico’s, voorzorgmaatregelen, het klimaat en de bezienswaardigheden in Zimbabwe. Er worden voor Zimbabwe inentingen aangeraden, hoewel vaccinaties voor dit land in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Welke inentingen Zimbabwe precies vereist, hangt af van uw verblijfsduur in dit mooie land.

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika en grenst aan Zambia, Zuid-Afrika en Botswana. Het land kent hoger en lager gelegen delen, en heeft verschillende subtropische klimaten. De beste reistijd voor Zimbabwe is in de lokale winter, van juni tot en met augustus. In deze periode is het iets koeler en heeft u minder kans op regen. Zimbabwe is een geweldige bestemming voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. Zo kunt u de ‘big five’ spotten in een van de nationale parken, de indrukwekkende Victoria watervallen bezoeken, of de historische overblijfselen van de vroegere hoofdstad Great Zimbabwe bekijken. Ook de hoog gelegen hoofdtsad Harare heeft veel te bieden. Hoe u uw reis ook plant, houd in Zimbabwe rekening met ziektes de sterke zon, en muggen. Er komt in Zimbabwe malaria voor. De deskundige verpleegsters van KLM Health Services kunnen u precies vertellen welke vaccinaties Zimbabwe vereist en wat u nog meer kunt doen om de risico’s tijdens uw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Zimbabwe: veel voorkomende risico’s

Er komen in Zimbabwe ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Tunesië vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Cholera

De autoriteiten van dit land vragen om een zogenaamde choleraverklaring. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Zimbabwe: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Zimbabwe zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Zimbabwe inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Zimbabwe regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Zimbabwe? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Zimbabwe
onbewolkt
26°
24°
Do
24°
Vr
24°
Za
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online