Aanstellingskeuring

U laat een aanstellingskeuring doen als u wilt weten of een kandidaat medisch geschikt is om de functie gezond en veilig uit te voeren. Daarbij is het van belang te weten of de kandidaat aan de belastingseisen van de functie voldoet. Dit onderzoek is vrijblijvend, maar soms bent u daartoe wettelijk verplicht. Aanstellingskeuringen richten zich in eerste instantie op de risico’s in de beroepsuitvoering.

Wanneer een aanstellingskeuring?

Aanstellingskeuringen mogen alleen worden verricht als het uitoefenen van de functie risico’s met zich meebrengt voor de gezondheid of de veiligheid van de werknemer en/of derden. Ook het moment van afname van een aanstellingskeuring is aan strikte regels gebonden. Pas nadat u een keuze heeft gemaakt voor een kandidaat, mag u deze uitnodigen voor een aanstellingskeuring. Uiteraard dient u vooraf te melden dat een aanstellingskeuring deel uitmaakt van de procedure. Wij kunnen u snel informeren of een aanstellingskeuring rechtmatig is en wat het doel en de inhoud van de keuring is. Behalve in enkele wettelijk verplichte situaties, beslist u zelf of u een aanstellingskeuring laat uitvoeren.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze keuring kunt u contact opnemen via (020) 649 30 72 of kunt u gebruikmaken van dit contactformulier. Voor een vrijblijvende offerte of vragen hierover kunt u uw contactgegevens achterlaten via dit contactformulier. Wij bellen u binnen één werkdag terug. U bent van harte welkom.

Locatie