LAPL keuring / keuring besturen drones

Een Light Aircraft Pilot Licence (LAPL) is een Europees (EASA) vliegbrevet. Met dit brevet kunt u o.a. zweefvliegen en ballonvaren. Bij het brevet behoort een LAPL medisch certificaat. U bent verplicht over dit certificaat te beschikken. Ook voor het besturen van drones dient u sinds 1 juli 2015 in het bezit te zijn van een LAPL medisch certificaat. Het LAPL medisch certificaat krijgt men automatisch bij klasse 1 en 2 medische keuringen.

Wanneer een LAPL keuring / keuring besturing drones?

U kunt eenvoudig een speciale LAPL vliegmedische keuring doen en hiermee uw LAPL medisch certificaat behalen. De geldigheidsduur van het certificaat is leeftijdsafhankelijk.

  • Tot 40 jaar: 60 maanden
  • Vanaf 41 jaar: 24 maanden

Wat houdt een LAPL keuring / keuring besturing drones in?

Tijdens het onderzoek maakt het medische team van KLM Health Services een gedetailleerde analyse van de medische voorgeschiedenis. De volgende onderzoeken komen aan bod:

  • Lichamelijk onderzoek
  • Urinetest
  • Bepaling van lengte, gewicht, BMI en bloeddruk
  • (Uitgebreid) oogonderzoek en kleurentest (bij nachtvliegen)
  • Gehoortest
  • Op indicatie aanvullend onderzoek (bv ECG, bloedonderzoek, longfunctie )

Indien het naar het inzicht van onze keuringarts nodig is worden onze medisch specialisten in de luchtvaartgeneeskunde geconsulteerd (cardioloog, psychiater, neuroloog, KNO-arts). De exacte inhoud van een vliegerkeuring hangt af van de klasse van het medisch certificaat, het type rating en de leeftijd van de vlieger.

Aanbod

Bij KLM Health Services kunnen piloten terecht voor initiële en herhalingskeuringen klasse I, II en III. Daarnaast bieden wij cabinekeuringen, drone en LAPL keuringen aan.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze keuring kunt u contact opnemen via (020) 649 3400 of kunt u gebruikmaken van dit contactformulier. Voor een vrijblijvende offerte of vragen hierover kunt u uw contactgegevens achterlaten via dit contactformulier. Wij bellen u binnen één werkdag terug.

Locatie