Offshore keuring (NOGEPA)

Werken op een booreiland is zwaar fysiek werk en vraagt veel van uw mensen. Zowel lichamelijk als mentaal moet de medewerker in staat zijn het werk uit te voeren. Doordat wij een grote diversiteit aan gezondheidsdiensten leveren en met onze ruime internationale ervaring, kennen wij de eisen die aan werknemers in de offshore industrie gesteld worden.

Onze keuringen, die voldoen aan alle internationale standaarden, worden zorgvuldig en efficiënt uitgevoerd door medische professionals, die allen geregistreerd zijn in het NOGEPA register voor keurend artsen voor de off shore. Wij zijn een officieel NOGEPA erkend keuringsinstituut, ISO9001 gecertificeerd en keuren zowel voor Nederlandse, Duitse, Engelse als Noorse platforms.

Wanneer een offshore keuring?

De offshore keuring is geschikt voor medewerkers die offshore werken. Tijdens de keuring worden mogelijke gezondheidsrisicofactoren en lichamelijke afwijkingen gesignaleerd, zodat tijdige interventie mogelijk is. De offshore keuring kan modulair worden opgebouwd. Zo heeft KLM Health Services altijd een passende keuring voor u.

Wat is een offshore keuring?

Tijdens het onderzoek wordt er een aantal onderzoeken verricht, waaronder urineonderzoek, het meten van uw lengte, gewicht, BMI en bloeddruk, onderzoek van uw gehoor- en gezichtsvermogen met kleurenzien, een rust ECG en een longfunctieonderzoek. Bij leden van een ERT (Emergency Rescue Team) wordt er een maximale inspanningstest (fietsergometrie) uitgevoerd. Indien nodig wordt er een schoudermeting uitgevoerd. De exacte inhoud van de offshore keuring is afhankelijk van de gekozen module en wordt voor u op maat gemaakt.

Schoudermeting

Conform de richtlijnen van de Civil Aviation Authority (CAA) geldt per 1 april 2015 als extra veiligheidsmaatregel dat er een schoudermeting moet zijn gedaan als u met een helikopter vliegt vanuit Engeland.  Als de schouderbreedte meer is dan 55,9 cm (22″) wordt dat gezien worden als extra breed (XBR). In dit geval krijgt de passagier een stoel toegewezen in de nabijheid van een raam dat geschikt is om te gebruiken als vluchtroute voor deze schouderbreedte. Als u een schouderbreedte heeft van minder dan 55,9 cm (non XBR) dan wordt u willekeurig ingedeeld in de helikopter. De meting wordt uitgevoerd door speciaal opgeleid personeel. Na de meting krijgt u een certificaat met de uitslag van de schoudermeting, dit certificaat is vier jaar geldig.

Aanbod

Offshore keuring – Functional Capacity Evaluation

In nauwe samenwerking met de industrie hebben wij de Functional Capacity Evaluation (FCE) ontwikkeld conform de ErgoScience methodiek. Deze fysieke belastingtest sluit perfect aan op alle activiteiten en werkzaamheden die uw medewerkers verrichten. De basis vormt de psychische gesteldheid in relatie tot lichaamssterkte, snelheid, conditie en flexibiliteit. Tijdens de keuring komen onder andere alledaagse bewegingen en fijne motoriek tijdens werk en noodsituaties aan bod. U kunt de FCE naar wens combineren met de verplichte offshore-keuring en elke andere medische keuring op maat. De keuring kan worden uitgevoerd op onze locatie op Schiphol-Oost.

Integrale medische dienstverlening

Naast de keuringen bieden wij ook integrale medische dienstverlening, dit houdt in dat u ook op andere gebieden bij ons terecht kunt; bijvoorbeeld voor vaccinaties en reisadvies. Maar ook voor medische ondersteuning op platforms in geval van nood, medisch transport, paramedic trainingen en eerste hulpdiensten om bij ongevallen de gevolgen en kosten voor u te minimaliseren.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze keuring kunt u contact opnemen via (020) 649 30 72 of kunt u gebruikmaken van dit contactformulier. Voor een vrijblijvende offerte of vragen hierover kunt u uw contactgegevens achterlaten via dit contactformulier. Wij bellen u binnen één werkdag terug.

Locatie