Rijbewijskeuring C of D (eventueel met E)

Iedereen die voor het eerst een rijbewijs C (vrachtwagens) of D (autobussen) aanvraagt of het huidige rijbewijs (C of D) wil verlengen, moet een medische keuring ondergaan. Een rijbewijskeuring dient te worden uitgevoerd door een arts van een gecertificeerde arbodienst.

Wanneer een rijbewijskeuring C of D (eventueel met E)?

De geldigheid van het ‘groot rijbewijs’ is voor Nederland 5 jaar. Bij iedere verlenging van uw rijbewijs is een medisch onderzoek verplicht.

Wat houdt de rijbewijskeuring in?

Voor een rijbewijskeuring is het noodzakelijk vast te stellen dat er geen aandoeningen zijn die de veiligheid van het wegverkeer in gevaar kunnen brengen. Aan de hand van een vragenlijst van het CBR, een lichamelijk onderzoek, onderzoek van het gezichtsvermogen en urineonderzoek wordt de geschiktheid bepaald.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze keuring kunt u contact opnemen via (020) 649 30 72 of kunt u gebruikmaken van dit contactformulier. Voor een vrijblijvende offerte of vragen hierover kunt u uw contactgegevens achterlaten via dit contactformulier. Wij bellen u binnen één werkdag terug.

Locatie