Rijbewijskeuring C of D (eventueel met E)

Waarom?

Iedereen die voor het eerst een rijbewijs C (vrachtwagens) of D (autobussen) aanvraagt of het huidige rijbewijs (C of D) wil verlengen, moet een medische keuring ondergaan. Een rijbewijskeuring dient te worden uitgevoerd door een arts van een gecertificeerde arbodienst.

Wat?

Voor een rijbewijskeuring is het noodzakelijk vast te stellen dat er geen aandoeningen zijn die de veiligheid van het wegverkeer in gevaar kunnen brengen. Aan de hand van een vragenlijst van het CBR, een lichamelijk onderzoek, onderzoek van het gezichtsvermogen en urineonderzoek wordt de geschiktheid bepaald.

Wanneer?

De geldigheid van het ‘groot rijbewijs’ is voor Nederland 5 jaar. Bij iedere verlenging van uw rijbewijs is een medisch onderzoek verplicht.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of meer informatie over deze keuring kunt u contact opnemen via (020) 649 30 72 of kunt het gebruikmaken van dit contactformulier.

Voor een vrijblijvende offerte of vragen hierover kunt u uw contactgegevens achterlaten via dit contactformulier. Wij bellen u binnen één werkdag terug.

Locatie