KLM: de zesde blue zone! [BLOG]

juli 8, 2019

7 oktober wordt KLM 100 jaar. KLM is de oudste vliegtuigmaatschappij die nog steeds onder haar eigen naam werkt. Maar hoe zit het met de fysieke, mentale en sociaal-emotionele gezondheid? Kan KLM een zesde blue zone worden? Een zone waarin bovengemiddeld veel mensen gezond de 100 halen?

Gezonde KLM’ers

Kunnen we de KLM-medewerker typeren als vitaal en gezond? Is hij in staat het fysiek zware werk dagelijks vol te houden? Haalt zij na al die jetlags en werk-privé issues gezond haar pensioen? Ofwel, gaat de KLM-medewerker ook vitaal en gezond de 100 halen? Dat is zeker geen automatisme. KLM kent flinke uitdagingen. Werknemers blijven lang in dienst. Mobiliteit tussen afdelingen en divisies blijft lastig. En we hebben te maken met zware arbeidsomstandigheden. KLM als zesde blue zone? Dat is nog best een uitdaging.

Bright Spots

Stel dat we die uitdaging aangaan, waar ga je dan je aandacht op richten? Ik stel voor om vooral naar de ‘bright spots’ op zoek te gaan. Wat zien we werken en wat kunnen we daarvan leren? Daarbij wil ik vooral aandacht geven aan wat werknemers zelf kunnen doen. Natuurlijk zijn gezonde werknemers niet de allesomvattende oplossing. Maar laten we het niet onderschatten. Zeker niet bij een populatie op leeftijd. Hoe ouder je wordt des te meer wordt je fitheid en gezondheid bepaald door het gedrag dat je hebt vertoond.

Zo’n zoektocht naar de ‘bright spots’ is al eens gedaan. Dan Buettner schreef een boek over blue zones. Daarin beschrijft hij vijf plekken op aarde waar inwoners bovengemiddeld vaak 100 jaar oud worden. Het gaat om Sardinië (Italië), Ikaria (Griekeland), Okinawa (Japan), Nicoya (Costa Rica) en Loma Linda (VS-California). Dan Buettner destilleerde negen gewoonten uit het leven van deze 100-jarigen. Negen gezonde gewoonten die het verschil maken. Hij noemt ze de Power 9.

Power 9

Deze zomer ga ik elke gewoonte van deze power 9 langs. Ik toets Dan Buettners adviezen aan wat anderen erover schrijven. Ik probeer een vertaling te maken naar de Nederlandse context.

Mijn doel daarmee is jou te voorzien van de beste tips voor een gezond en vitaal leven. Niet omdat het nou zo belangrijk is om die 100 te halen. Maar wel om de jaren die je gegeven zijn, in een kwalitatief goede gezondheid door te maken. Dat geeft je de mogelijkheden om je doelen na te streven. Om dat te doen waar jij van droomt. Ondertussen ga ik door met datgene waar ik van droom; van elke organisatie een zesde blue zone maken.

Kom in actie en ga aan de slag met je gezondheid. Op het werk en thuis!

Auteur

Rob Koelewijn, werkzaam bij KLM Health Services, is door Gezond in Bedrijf uitgeroepen tot Vitality Manager van het jaar voor zijn systematische inzet om werknemers fit en gezond te houden en te krijgen. Dit doet hij voor KLM en andere internationaal opererende bedrijven.

Rob kan als geen ander op een bevlogen manier zijn passie voor gezondheid overbrengen aan anderen. Mensen verbinden, in beweging krijgen en stimuleren het beste uit henzelf te halen. Hij weet gezondheid te koppelen aan de bedrijfsstrategie en op een juiste manier te vertalen naar beleid en praktische maatregelen. Rob doet dit met een bijzondere aandacht voor vernieuwing en digitalisering. Op deze manier levert hij een wezenlijke bijdrage aan de vitaliteit van organisaties in lijn met hun organisatiedoelstellingen.