Blue zones – Gezonde gewoonte #7: geloof in verbinding

augustus 26, 2019
Op naar de zesde blue zone

KLM is bijna 100 jaar. Ga jij dat ook halen? In goede gezondheid? In een serie blogs bespreek ik negen gezonde gewoonten (de Power 9). Deze gezonde gewoonten zijn door Dan Buettner ontdekt na onderzoek bij de vijf blue zones. Vijf plaatsen in de wereld waar inwoners bovengemiddeld vaak 100 jaar oud worden. Vandaag de 7egezonde gewoonte: geloof in verbinding.

Geloofsgemeenschap

De 100-jarigen uit het onderzoek van Dan Buettner zijn vrijwel allemaal lid van een geloofsgemeenschap. De inwoners van Sardinië en Okinawa zijn veelal katholiek. Inwoners van Okinawa hebben een soort mix van religies met de nadruk op verering van hun voorouders. Loma Linda staat bekend om de 7e dag adventisten en de inwoners van het Griekse Ikaria zijn traditioneel Grieks-orthodox. Uit de blue zones blijkt dat het bijwonen van een spirituele of religieuze dienst een verschil maakt in hoe lang mensen leven. Dat geldt zowel voor Moslims als voor Joden, Christenen, Boeddhisten en Hindoe. Stel dat je elke week zo’n dienst bezoekt dan krijg je er volgens Dan Buettner 4 tot 14 levensjaren bij! Wat is het geheim hiervan?

Het lid zijn van een club of vereniging brengt natuurlijk veel contacten en relaties met zich mee. Een deel van het positieve effect dat Dan Buettner vindt, is hierdoor te verklaren. Mensen met sterke sociale connecties hebben minder stress gerelateerde problemen. Ze lopen een lager risico op mentale aandoeningen en ze herstellen sneller van trauma’s en ziektes. Toch denk ik dat er meer aan de hand is. Buettner heeft het niet over de lokale jeu de boules club, hij noemt expliciet geloofsgemeenschappen.

Positieve levenshouding

Veel mensen hebben niet zoveel met religie of geloofsgemeenschappen. Hun denkbeelden bestaan uit een mix van extremisme, misbruik en onderdrukking. Dat klinkt niet als een heel gezonde omgeving. De andere kant van geloof en religie is echter dat het heel veel mensen aanzet tot goede daden. Velen ontlenen een positieve levenshouding aan hun geloof. En je leert er een paar nuttige levenslessen:

  • Je leert er rekening houden met anderen. De kosmos draait niet alleen om jou. Dat maakt je bescheiden. Het helpt je om met respect te reageren op anderen.
  • Je leert er dankbaar zijn. Niet alles is maakbaar. Succes en falen hangt van veel zaken af waar jij geen invloed op hebt. Laat de controle los en wees dankbaar als het goede je toevalt.
  • Je leert er je naaste lief hebben. Zorg voor je collega, wees aardig voor je baas, help je buurman. #Doeslief

Ik denk niet dat je voor dit soort inzichten persé lid moet zijn van een geloofsgemeenschap. Maar het is in ieder geval een plek die overal aanwezig is en waar week in en week uit geoefend wordt met deze deugden. Dat werpt blijkbaar z’n vruchten af.

3 tips voor een positieve levenshouding

Zelf ook oefenen? Hierbij mijn tips:

  1. Stel je oordeel uit. Dwing jezelf om eerst te begrijpen en wees oprecht geïnteresseerd in de ander. Achter elke maffe collega schuilt een uniek mens met een bijpassend verhaal.
  2. Zoek een vast moment in je dag waarop je deze zin af maakt: ik ben dankbaar voor…..! Door je te focussen op dankbaarheid bouw je een emotionele reserve op, voor als het tegen zit.
  3. Maak er een gewoonte van om ‘little acts of kindness’ uit te delen. Zonder er iets voor terug te verwachten. Houd de deur open voor je collega, haal koffie voor je gasten, complimenteer je partner, stuur een kaart, etc. Het kleurt jouw dag en dat van een ander.

Auteur

Rob Koelewijn, werkzaam bij KLM Health Services, is door Gezond in Bedrijf uitgeroepen tot Vitality Manager van het jaar voor zijn systematische inzet om werknemers fit en gezond te houden en te krijgen. Dit doet hij voor KLM en andere internationaal opererende bedrijven.

Rob kan als geen ander op een bevlogen manier zijn passie voor gezondheid overbrengen aan anderen. Mensen verbinden, in beweging krijgen en stimuleren het beste uit henzelf te halen. Hij weet gezondheid te koppelen aan de bedrijfsstrategie en op een juiste manier te vertalen naar beleid en praktische maatregelen. Rob doet dit met een bijzondere aandacht voor vernieuwing en digitalisering. Op deze manier levert hij een wezenlijke bijdrage aan de vitaliteit van organisaties in lijn met hun organisatiedoelstellingen.