Griepprik beschikbaar bij de Travel Clinics van KLM Health Services

oktober 5, 2020

Het griepvaccin voor het griepseizoen 2020/2021 is beschikbaar bij de Travel Clinics van KLM Health Services. Het is vanaf vandaag mogelijk om een afspraak te maken. Uiteraard worden de RIVM-richtlijnen rondom corona in acht genomen.

Griepvaccinatie tijdens de COVID-19 pandemie

Het is onduidelijk hoe de COVID-19 pandemie zich zal ontwikkelen tijdens het komende griepseizoen. Ook is nog niet zeker wanneer een vaccin tegen COVID-19 beschikbaar is. Het is daarom niet in te schatten hoe groot de impact van het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt dit najaar en komend voorjaar zal zijn. Landen kunnen bijvoorbeeld weer strengere maatregelen afkondigen, waardoor het hebben van griepachtige klachten een nog groter probleem wordt voor reizigers. De griepprik biedt bescherming tegen griep. Het beschermt niet tegen andere virussen, zoals het nieuwe coronavirus.

Risicogroep

Mensen die tot een risicogroep behoren, ontvangen elk jaar van hun huisarts een oproep voor een griepprik. Ook mensen die niet tot de risicogroep behoren hebben voordeel bij de griepprik. De griepprik is nu beschikbaar bij alle Travel Clinics van KLM Health Services.

Lees meer over de griepprik en maak snel een afspraak bij KLM Health Services.