AED

Doelgroep

De opleiding AED is bestemd voor medewerkers die eerste hulp en medische zorg willen verlenen bij een plotselinge hartstilstand met behulp van een AED. 

Wat doet een AED-hulpverlener?

In geval van een plotselinge hartstilstand is de AED het meest effectieve instrument bij hulpverlening. Een snelle alarmering, reanimatie, defibrillatie en professionele hulp vergroten de overlevingskans van een slachtoffer. In deze opleiding leert u hoe u een hartstilstand herkent, welke handelingen u als eerste uitvoert en waar u extra aandacht aan dient te besteden. Zowel voor uw eigen veiligheid als die van het slachtoffer. U leert medische vaardigheden waarmee u de vitale levensfuncties van een slachtoffer kunt controleren en veilig stellen. U oefent reanimatievaardigheden en het deskundig en verantwoord defibrilleren via een AED.

Praktijkoefeningen

Alle fasen van werken met een AED komen aan bod. Vanaf het eerste contact met het slachtoffer tot en met het controleren en onderhouden van een AED, nadat het slachtoffer door de ambulancedienst is opgehaald.

Herhalingsopleiding

Jaarlijks dient u een herhalingsopleiding te volgen voor het up-to-date houden van uw kennis en vaardigheden en behoud van de geldigheid van uw certificaat.

Programma

  • Analyse van hartritme met AED
  • Benadering van een patiënt
  • Algemene stappen voor gebruik van AED
  • Handelen bij advies -geen stroomstoot-
  • Bijzondere omstandigheden
  • Controle en onderhoud van AED

Duur opleiding

De opleiding duurt één dagdeel.