KLM Health Services

Wij helpen je met gezond leven, werken en reizen. Van eerste hulp en medische ondersteuning tot vaccinaties, health check-ups en lifestyle programma’s. Dit doen we met een team van artsen, verpleegkundigen, assistenten en coaches. Al meer dan 25 jaar voor KLM en voor andere internationale organisaties zoals de overheid, multinationals en offshore. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Of het nu gaat over werken of vakantie. KLM Health Services. Fit to explore your world.    

KLM Health Services (KHS) helpt met gezond leven, werken en reizen. Van eerste hulp, verzuimbegeleiding en medische ondersteuning (ook internationaal) tot vaccinaties, health check-ups en lifestyle programma’s. Dit doen wij al meer dan 25 jaar voor KLM en voor andere organisaties zoals ministeries, multinationals en offshore bedrijven. Alles om ervoor te zorgen dat de reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit zichzelf kan halen en zijn of haar grenzen kan verleggen.

KHS maakt op dit moment een transitie door. In de nabije toekomst zal zij bestaan uit drie business units gebaseerd op onze expertises: International Health and Travel Services, Airport Medical Services en Health Management Services. Daarnaast wordt gewerkt aan een cultuur waarbinnen professionals accountable zijn voor hun eigen organisatieonderdeel en alle daaraan gerelateerde bedrijfsbrede processen. Hierbij staan de waarden eigenaarschap, veiligheid, openheid en transparantie en integrale samenwerking centraal. Het ontwerp voor de nieuwe organisatie bevindt zich op dit moment in een afrondende fase. Hierna breekt een nieuwe fase aan waarin de plannen die in de afgelopen tijd met elkaar bedacht zijn, gaan worden geimplementeerd.

Het is onze uitdaging dit alles te realiseren en tegelijkertijd de kwaliteit van onze dienstverlening hoog te houden. Daarom zijn we op zoek naar collega’s die enthousiast worden van het vooruitzicht onderdeel te zijn van deze ontwikkeling, en ons daarbij collegiale versterking willen komen bieden. Bedrijfsartsen of verzekeringsgeneeskundigen (of in opleiding) moedigen wij van harte aan om te reageren. Ook basisartsen of medisch specialisten die toe zijn een nieuwe loopbaanstap met de ambitie om bedrijfsarts te worden nodigen wij hiertoe heel graag uit.

De functie

De arboverpleegkundige zal werkzaam zijn in de businessunit Health Management Services. In deze unit werken klantenteams bestaande uit bedrijfsartsen, arboverpleegkundigen aangevuld met arbeidsdeskundigen, projectcoordinatoren en ondersteuning. De arboverpleegkundige werkt nauw samen met bedrijfsarts(en) in zijn/haar team. Uitganspunt bij de verdeling van taken is de wet- en regelgeving rond taakdelegatie.

Samen met KLM wordt gewerkt aan een herontwerp van het verzuimproces, waarbij in het begin van verzuim op basis van triage wordt vastgesteld of een interventie van een arboverpleegkundige of bedrijfsarts nodig is. De volgende activiteiten maken onderdeel uit van de functie:

Triage en advies (verzuimconsult)

 • Analyseren van de aard en oorzaak van het verzuim, respectievelijk de beperkingen en mogelijkheden van de medewerker.
 • Het geven van advies aan de medewerker en leidinggevende, op basis van het verzuimconsult, over de te nemen stappen om herstel/werkhervatting te bevorderen en over de mogelijkheden voor re-integratie.
 • Op basis van de richtlijnen (psychische klachten, rugklachten) doorverwijzen naar de bedrijfsarts.
 • Doorverwijzen naar andere deskundigen (b.v. bedrijfsarts of arbeidsdeskundige) in geval van complexe situaties, onduidelijkheid over de beperkingen of verschil van inzicht.

Casebegeleiding

 • Uitvoeren van verzuimconsulten met medewerkers.
 • Herstel(gedrag) monitoren in periodieke verzuimconsulten en in contacten met de leidinggevende.
 • Stimuleren van re-integratie zowel bij de medewerker als bij de leidinggevende.
 • Zo nodig inschakelen bedrijfsarts voor advies/medische beoordeling.
 • Voorbereiden van de probleemanalyse.
 • Indien van toepassing: afstemming met de Reintegration Officer van KLM

Ontwikkelen van kennis en vaardigheden van leidinggevenden m.b.t. verzuimbegeleiding

 • Begeleiden in ontwikkeling van leidinggevende bij individuele verzuimtrajecten.
 • Geven van feedback op de wijze van uitvoering van de verzuimtaken door de leidinggevende.
 • Vergroten van kennis en vaardigheden van de leidinggevende door uitleg en voorbeeldgedrag.

Wie ben jij?

 • Je hebt een geregistreerd arboverpleegkundige achtergrond op HBO niveau. Of je hebt je HBO V afgerond en bent bereid in opleiding te gaan tot Arboverpleegkundige.
 • Aantoonbare werkervaring in verzuimbegeleiding en advisering over inzetbaarheid aan leidinggevende en medewerker.
 • Je hebt affiniteit met het terrein van arbeid & gezondheid en individuele inzetbaarheidsproblematiek.
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van verzuim.
 • Kennis van verzuimmodellen, en bewust van de invloed van gedrag op verzuim.
 • Daarnaast beschik je over bovengemiddelde communicatieve en sociale vaardigheden, ben je klantgericht, flexibel, pro-actief en kun je goed werken in teamverband.
 • Je bent in staat je aan te passen aan de bedrijfscultuur van de klant; zowel op de werkvloer bij de medewerkers als bij de klantcontactpersonen (personeelsafdeling, leidinggevenden) weet je de juiste toon te vinden.
 • Van nature beschik je over een prettig overwicht en gezonde overtuigingskracht en zelfvertrouwen.

Wat biedt KLM Health Services?

Naast een aantrekkelijk salaris bieden wij onze medewerkers goede arbeidsvoorwaarden waaronder opleiding, bijscholing en ontwikkelingsmogelijkheden.

Ben jij onze nieuwe arboverpleegkundige?

Je CV plus motivatie kun je sturen naar recruitment.health@klm.com,

t.a.v. Anne Campagne, recruiter. Voor meer informatie kun je contact opnemen met 020-6481669.

Sluitingsdatum is 6 januari 2019

KLM Health Services (KHS) helpt met gezond leven, werken en reizen. Van eerste hulp, verzuimbegeleiding en medische ondersteuning (ook internationaal) tot vaccinaties, health check-ups en lifestyle programma’s. Dit doen wij al meer dan 25 jaar voor KLM en voor andere organisaties zoals ministeries, multinationals en offshore bedrijven. Alles om ervoor te zorgen dat de reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit zichzelf kan halen en zijn of haar grenzen kan verleggen. KHS maakt op dit moment een transitie door. In de nabije toekomst zal zij bestaan uit drie business units gebaseerd op onze expertises: International Health and Travel Services, Airport Medical Services en Health Management Services. Daarnaast wordt gewerkt aan een cultuur waarbinnen professionals accountable zijn voor hun eigen organisatieonderdeel en alle daaraan gerelateerde bedrijfsbrede processen. Hierbij staan de waarden eigenaarschap, veiligheid, openheid en transparantie en integrale samenwerking centraal. Het ontwerp voor de nieuwe organisatie bevindt zich op dit moment in een afrondende fase. Hierna breekt een nieuwe fase aan waarin de plannen die in de afgelopen tijd met elkaar bedacht zijn, gaan worden geimplementeerd. Het is onze uitdaging dit alles te realiseren en tegelijkertijd de kwaliteit van onze dienstverlening hoog te houden. Daarom zijn we op zoek naar collega’s die enthousiast worden van het vooruitzicht onderdeel te zijn van deze ontwikkeling, en ons daarbij collegiale versterking willen komen bieden. Bedrijfsartsen of verzekeringsgeneeskundigen (of in opleiding) moedigen wij van harte aan om te reageren. Ook basisartsen of medisch specialisten die toe zijn een nieuwe loopbaanstap met de ambitie om bedrijfsarts te worden nodigen wij hiertoe heel graag uit.

De functie

Als bedrijfsarts zul je werken binnen de business unit Health Management Services. De scope van deze unit omvat: gezondheidsbevordering, niet-reis gerelateerde medische keuringen en verzuim en re-integratie. In het klantportfolio zitten onder andere KLM divisies, de dochters van KLM, veiligheidsregio’s, windmolenparken en offshore bedrijven. Bedrijfsartsen werken hoofdzakelijk voor klanten binnen de KLM Groep. Als bedrijfsarts ben je arts én adviseur vanuit een professionele, onafhankelijke positie op basis van je expertise. Samen met bedrijfsleiding en medewerkers bewaak en bevorder je de gezondheid, de vitaliteit en het welzijn van de medewerkers in relatie tot hun werk. Je zorgt onder andere voor de beoordeling van de medische mogelijkheden van de medewerker, met als doel het vergroten of behouden van diens inzetbaarheid. Bedrijfsartsen werken in teamverband met aandacht en ruimte voor intercollegiale toetsing. Meer en meer verschuift daarbij de aandacht naar preventie van verzuim en gezondheidsprogramma’s zowel op individueel als op organisatieniveau. Bij de ontwikkeling van een hierbij passende werkwijze, gerichte samenwerking, adequaat beleid en duurzame advieskracht is een bijdrage vanuit jouw persoonlijke expertise onmisbaar. De organisatie vraagt je dan ook regelmatig deel te nemen multi-disciplinaire werk- en projectgroepen en moedigt pro-activiteit in dit verband van harte aan.

Wie ben jij

• Je bent geregistreerd bedrijfsarts, verzekeringsgeneeskundige of arts in opleiding of basisarts met de ambitie werkzaam te zijn in de gezondheidsbevordering. Ook ervaring elders in de zorg is een pre. • Je hebt kennis van arbeidsomstandigheden, verzuim, re-integratie, gezondheidsbevordering en relevante wet- en regelgeving. • Je wilt graag vorm en inhoud geven aan vernieuwende soorten preventieve gezondheidszorg, waaronder Preventief Medisch Onderzoek met follow up in de vorm van individuele of groepsadviezen/coaching. • Je bent enthousiast om een goede bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van onze dienstverlening. • Je bent een professional die de dialoog tussen leidinggevende en medewerker bevordert. • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend in woord en geschrift. • Je bent communicatief vaardig, klantgericht, omgevingsbewust, analytisch sterk en beschikt over de nodige overtuigingskracht. Bovenal ben je een echte teamplayer.

Wat biedt KLM Health Services?

Het salaris is marktconform. Naast een aantrekkelijk salaris bieden wij onze medewerkers goede arbeidsvoorwaarden waaronder opleiding, bijscholing en ontwikkelingsmogelijkheden. Parttime werken is bespreekbaar.

Ben jij onze nieuwe bedrijfsarts?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anne Campagne, recruiter (020-6481669). Je sollicitatiebrief en CV kun je sturen naar recruitment.health@klm.com.