KLM Health Services

Wij helpen je met gezond leven, werken en reizen. Van eerste hulp en medische ondersteuning tot vaccinaties, health check-ups en lifestyle programma’s. Dit doen we met een team van artsen, verpleegkundigen, assistenten en coaches. Al meer dan 25 jaar voor KLM en voor andere internationale organisaties zoals de overheid, multinationals en offshore. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Of het nu gaat over werken of vakantie. KLM Health Services. Fit to explore your world.    

De functie

Vanuit KLM Health Services kom je te werken bij de afdeling Health van KLM. Deze afdeling maakt onderdeel uit van het Expertise Center Resourcing & Health. Je werkt nauw samen met een team van 7 bevlogen collega’s. Als Consultant Duurzame Inzetbaarheid ontwikkel je KLM brede programma’s om de duurzame inzetbaarheid van KLM-collega’s te vergroten. We formuleren gezamenlijk het vitaliteits- en duurzaam inzetbaarheidsbeleid op de lange termijn. Om dit goed te doen volg je de relevante ontwikkelingen op de markt en in de politiek en (wettelijke) wijzigingen en vertaal je deze naar kansen en bedreigingen voor de business. Vanuit een gedegen analyse ontwikkel en implementeer je voorstellen voor de divisie waar je voor werkt en volgt het effect hiervan. Je bent een pragmatische sparringpartner voor het lijnmanagement en HR. Je werkt nauw samen met de business, HR professionals, HR Strategy, HR Learning & Development en KLM Health Services. Het is van belang dat je goed contact onderhoudt met externe leveranciers en relaties. Met jouw hands-on mentaliteit en inzet bouw jij mee aan de professionalisering, zichtbaarheid en implementatiekracht van deze afdeling zodat we binnen KLM een grote stap kunnen zetten op dit thema.

Wie ben jij

Om goed te passen in deze functie ben je analytisch & communicatief vaardig, daadkrachtig, nuchter en gericht op samenwerken. In een omgeving waar niet altijd kaders helder zijn kom je goed tot je recht. Als echte zelfstarter kun je hier goed mee omgaan. Je beschikt over de nodige dosis organisatiesensitiviteit. Je hebt aantoonbare ervaring met projectmanagement. Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond en beschikt over aantoonbare kennis en relevante ervaring op het gebied van gezondheidsmanagement en/of duurzame inzetbaarheid.

Ben jij onze nieuwe consultant duurzame inzetbaarheid?

Bij KLM Health Services vind je leuke, enthousiaste en vakinhoudelijk sterke collega’s in een uitdagende omgeving. Wij hebben een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Wij vinden het belangrijk dat jij je fit en happy voelt in ons bedrijf. Het gaat om een periode van in ieder geval 1 jaar. We rekenen op een fulltime (100%) beschikbaarheid. Herken je jezelf in het profiel? Wij kijken uit naar je reactie. Stuur je motivatie en CV naar: recruitment.health@klm.com, t.a.v. Anne Campagne. Voor meer informatie neem je contact op met KLM Health Services, telefoon (020) 648 16 69.

De functie

De arboverpleegkundige werkt in de businessunit Health Management Services. In deze unit werken klantenteams bestaande uit bedrijfsartsen, arboverpleegkundigen aangevuld met arbeidsdeskundigen, projectcoördinatoren en ondersteuning. De arboverpleegkundige werkt nauw samen met bedrijfsarts(en) in zijn/haar team. Uitgangspunt bij de verdeling van taken is de wet- en regelgeving rond taakdelegatie. Samen met KLM wordt gewerkt aan een herontwerp van het verzuimproces, waarbij in het begin van verzuim op basis van triage wordt vastgesteld of een interventie van een arboverpleegkundige of bedrijfsarts nodig is. De volgende activiteiten maken onderdeel uit van de functie: Triage en advies (verzuimconsult)

 • Analyseren van de aard en oorzaak van het verzuim, respectievelijk de beperkingen en mogelijkheden van de medewerker.
 • Het geven van advies aan de medewerker en leidinggevende, op basis van het verzuimconsult, over de te nemen stappen om herstel/werkhervatting te bevorderen en over de mogelijkheden voor re-integratie.
 • Op basis van de richtlijnen (psychische klachten, rugklachten) doorverwijzen naar de bedrijfsarts.
 • Doorverwijzen naar andere deskundigen (b.v. bedrijfsarts of arbeidsdeskundige) in geval van complexe situaties, onduidelijkheid over de beperkingen of verschil van inzicht.

Casebegeleiding

 • Uitvoeren van verzuimconsulten met medewerkers.
 • Herstel(gedrag) monitoren in periodieke verzuimconsulten en in contacten met de leidinggevende.
 • Stimuleren van re-integratie zowel bij de medewerker als bij de leidinggevende.
 • Zo nodig inschakelen bedrijfsarts voor advies/medische beoordeling.
 • Voorbereiden van de probleemanalyse.
 • Indien van toepassing: afstemming met de Reintegration Officer van KLM

Ontwikkelen van kennis en vaardigheden van leidinggevenden m.b.t. verzuimbegeleiding

 • Begeleiden in ontwikkeling van leidinggevende bij individuele verzuimtrajecten.
 • Geven van feedback op de wijze van uitvoering van de verzuimtaken door de leidinggevende.
 • Vergroten van kennis en vaardigheden van de leidinggevende door uitleg en voorbeeldgedrag.

Wie ben jij?

 • Je hebt een geregistreerd arboverpleegkundige achtergrond op HBO niveau. Of je hebt je HBO V afgerond en bent bereid in opleiding te gaan tot Arboverpleegkundige.
 • Aantoonbare werkervaring in verzuimbegeleiding en advisering over inzetbaarheid aan leidinggevende en medewerker.
 • Je hebt affiniteit met het terrein van arbeid & gezondheid en individuele inzetbaarheidsproblematiek.
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van verzuim.
 • Kennis van verzuimmodellen, en bewust van de invloed van gedrag op verzuim.
 • Daarnaast beschik je over bovengemiddelde communicatieve en sociale vaardigheden, ben je klantgericht, flexibel, pro-actief en kun je goed werken in teamverband.
 • Je bent in staat je aan te passen aan de bedrijfscultuur van de klant; zowel op de werkvloer bij de medewerkers als bij de klantcontactpersonen (personeelsafdeling, leidinggevenden) weet je de juiste toon te vinden.
 • Van nature beschik je over een prettig overwicht en gezonde overtuigingskracht en zelfvertrouwen.

Wat biedt KLM Health Services?

Naast een aantrekkelijk salaris bieden wij onze medewerkers goede arbeidsvoorwaarden waaronder opleiding, bijscholing en ontwikkelingsmogelijkheden.

Ben jij onze nieuwe arboverpleegkundige?

Je CV plus motivatie stuur je naar recruitment.health@klm.com, t.a.v. Anne Campagne, recruiter. Voor meer informatie neem je contact op op 020 648 16 69.

Bij KLM Health Services werken tegenwoordig ook medisch specialisten. Wij zien dat het voor klanten én collega’s een mooie aanvulling is op ons team van bedrijfsartsen. Spreekt het jou ook aan om een nieuw vakgebied te ontdekken? Ook gaan we graag in gesprek met basisartsen die de ambitie hebben om bedrijfsarts te worden. Uiteraard zijn geregistreerde bedrijsfartsen die toe zijn aan een nieuwe uitdagende werkomgeving ook van harte welkom! 

Health Management Services
Onze organisatie bestaat uit drie business units. Eén daarvan is Health Management Services. Onze artsen, assistenten en coaches helpen organisaties en hun medewerkers om fit te worden en te blijven. Wij bieden online vitaliteitsprogramma’s op maat. Van keuringen, health checks tot lifestyle adviezen en begeleiding. Samen monitoren we de fitheid van de organisatie en de medewerkers, en delen en vieren we de successen.

De functie

Als bedrijfsarts ga jij werken binnen de business unit Health Management Services. Bij Health Management Services bieden we excellente zorg aan klanten op het gebied van gezondheidsbevordering, niet-reis gerelateerde medische keuringen en verzuim en re-integratie. In ons klantportfolio zitten internationaal georiënteerde klanten als KLM divisies, de dochters van KLM, offshore bedrijven en ook veiligheidsregio’s en windmolenparken. Bedrijfsartsen werken hoofdzakelijk voor klanten binnen de KLM Groep.

Jij bent arts én adviseur vanuit een professionele, onafhankelijke positie op basis van je expertise. Samen met managers en medewerkers bewaak en bevorder je de gezondheid, de vitaliteit en het welzijn van de medewerkers in relatie tot hun werk. Je beoordeelt onder andere de medische mogelijkheden van de medewerker, en werkt samen met deze medewerker het vergroten of behouden van zijn/haar inzetbaarheid.

Bedrijfsartsen werken in teamverband met aandacht en ruimte voor intercollegiale toetsing. Meer en meer verschuift daarbij de aandacht naar preventie van verzuim en naar gezondheidsprogramma’s zowel op individueel als op organisatieniveau.

Wie ben jij

 • Jij hebt een master Geneeskunde en een BIG-registratie.
 • Bij voorkeur heb je kennis van arbeidsomstandigheden, verzuim, re-integratie, gezondheidsbevordering en relevante wet- en regelgeving.
 • Je wilt graag vorm en inhoud geven aan vernieuwende preventieve gezondheidszorg, waaronder Preventief Medisch Onderzoek met follow up in de vorm van individuele of groepsadviezen/coaching.
 • Je bent ambitieus en gedreven om een goede bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van onze dienstverlening.
 • Je bent een professional die de dialoog tussen leidinggevende en medewerker bevordert.
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
 • Je bent enthousiast, communicatief vaardig, klantgericht, omgevingsbewust, analytisch sterk en beschikt over de nodige overtuigingskracht. Bovenal ben je een echte teamplayer.
 • Je geniet van je werk en deelt met passie je expertise met anderen.

Waarom KLM Health Services?

Het salaris is marktconform. Naast een aantrekkelijk salaris bieden wij onze medewerkers goede arbeidsvoorwaarden waaronder opleiding, bijscholing en ontwikkelingsmogelijkheden. Parttime werken is bespreekbaar.

Ben jij onze nieuwe bedrijfsarts?

Voor meer informatie neem contact op met Anne Campagne, recruiter (020 648 16 69). Je sollicitatiebrief en CV stuur je naar recruitment.health@klm.com.