Bestellen en betalen

Betaalmogelijkheden

Bestellingen die u doet in onze webshop dienen altijd vooraf te worden betaald. Tijdens de bestelprocedure komt u vanzelf terecht bij het onderdeel betalen. Hier kunt u door middel van iDEAL betalen.

iDEAL

Betalingen via iDEAL zijn alleen mogelijk voor bestellingen binnen Nederland. Bij deze methode kunt u direct tijdens de bestelprocedure de betaling afhandelen met uw eigen bank. U rekent af in uw eigen vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Maakt u al gebruik van telebankieren, dan kunt u direct gebruik maken van iDEAL.

Bezorging

Levertijd en bezorging

De meeste producten uit ons assortiment heeft u binnen twee tot vier werkdagen in huis. Genoemde levertijd is na ontvangst betaling en voor levering binnen Nederland. Op deze webshop kunt u uitsluitend een afleveradres binnen Nederland opgeven. Deze genoemde levertijd geldt als een indicatie en nimmer als fatale termijn.

Vrijwel al onze producten zijn direct uit eigen voorraad leverbaar. Wanneer u meerdere producten in een keer bestelt doen wij ons best om, indien mogelijk, alles in een keer bij u te laten bezorgen. De levertijd van uw gehele bestelling wordt in dat geval gelijk aan die van het product met de langste levertijd.

Bij ontvangst van uw betaling krijgt u per e-mail bericht en wordt uw bestelling vervolgens binnen 2 tot 4 werkdagen bij u thuisbezorgd, indien alle producten op voorraad zijn.

Het pakket online volgen

Met de verzendbarcode kunt u uw bestelling volgen op de website van onze vervoerder (Selektvracht). U vindt deze code in de verzendbevestiging, die wij per e-mail naar u toezenden. Foutmeldingen op de website van selektvracht kunnen wij helaas niet verhelpen en derhalve zijn wij daar niet aansprakelijk voor.

Wij bieden geen mogelijkheid om artikelen via internet te bestellen en deze in een winkel /afhaalpunt af te halen.  

Ontvangst

Controleer direct wanneer u uw bestelling ontvangt of u ook daadwerkelijk de door u bestelde artikelen heeft ontvangen. Als er iets niet klopt met de bestelling die u heeft ontvangen of (een deel van) uw bestelling is beschadigd, neemt u dan direct contact op met onze klantenservice. Wij zullen u dan adviseren wat te doen en u helpen het probleem op te lossen!