Coronatesten voor reizigers

Wil je naar het buitenland reizen? Dan kan het zijn dat het land van bestemming bepaalde eisen heeft om besmetting met het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. In sommige gevallen is een coronatest (COVID-19 PCR) vereist en wordt er een verklaring gevraagd met een negatief COVID-19 testresultaat. KLM Health Services biedt PCR-testen aan op afspraak.

We bieden de test op dit moment op 3 locaties in Nederland aan. Wil je direct een afspraak maken? Klik dan hier. De test voldoet aan de richtlijnen van het RIVM en aan de eisen die worden gesteld voor het officiële reisdocument. Lees alles over de test in de veelgestelde vragen. Heb je nog meer vragen? Bel: 020 721 04 38 (tijdens kantooruren).

COVID-19 PCR-test

Afspraak maken

COVID-19 PCR-test

Veelgestelde vragen

Uitleg over de test

PCR is de afkorting van ‘polymerase chain reaction‘. Bij een COVID-19 PCR-test wordt bekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus- of keelholte zit. Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Dit wordt verzonden naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op aanwezigheid van het virus. Wij verzorgen deze test en zorgen dat de uitslag na 24 – 32 uur beschikbaar is. Je ontvangt de uitslag in een Engelstalige verklaring vervolgens per email. Een negatieve uitslag betekent dat je geen drager van het COVID-19 virus bent. Een positieve test betekent dat je positief getest bent op COVID-19. In het geval van een positieve testuitslag zijn wij verplicht dit te melden bij de GGD.